Dünya Suriyeli aktivistlerden kafesli eylem

Suriyeli aktivistlerden kafesli eylem

Paylaş
Suriyeli aktivistlerden kafesli eylem

Suriyeli aktivistler, Beşar Esad yönetiminin zulmüne dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı

IŞİD'in kafesin içinde diri diri yaktığı Ürdünlü pilot Muaz el Kesasibe'nin kan donduran infazını anımsatan bir mizansen yaratıldı.

Haberin Devamı

Terör örgütü tarafından rehinelere giydirilen turuncu tulumların içindeki çocuklar, tıpkı Kesasibe gibi kafesin içine kondu.

Daily Mail'de yer alan habere göre; çocukların yanlarında da Ürdünlü pilotu ateşe vermek için kullanılan meşalenin benzerinden tutan bir el görünüyor.

Kafesin içinde, en küçükleri üç yaşında olan çocuklar, üzerlerinde "Çocuk ölümlerini durdurun" yazılı pankartlar tutuyor.

Şam yakınlarındaki Douma bölgesinde gerçekleştirilen protestonun, Esad'a bağlı güçlerin hava saldırılarıyla ölen ve kuşatma altında yaşayan Suriyelilere dikkat çekmek için yapıldığı öğrenildi.

Eylemle ayrıca dünyanın IŞİD'le mücadelede gösterdiği tepkiyle kıyaslandığında Suriye'ye yeterince önem vermemesi de kınandı.

Haberin Devamı

Suriyeli aktivistlerin IŞİD'in vahşi infazlarına benzer bir mizansende çocukları kullanması ise bazı çevrelerin tepkisini çekti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin rakamlarına göre; eylemin gerçekleştirildiği Douma'da rejim güçlerinin saldırıları sonucu şubat ayının başlarında 55'i kadın ve çocuk olmak üzere 180'i aşkın sivil hayatını kaybetti.