Ekonomi Suriyeli çocukların geleceğine yatırım

Suriyeli çocukların geleceğine yatırım

Paylaş
Suriyeli çocukların geleceğine yatırım

Hatay’da yaklaşık 500 bin Suriyeli yaşıyor. Bu nüfusun yaş ortalaması 19’u geçmiyor. Yani çocuklar ve gençler ağırlıkta.

SEVİM BÜYÜKTAŞ DEMİR

Haberin Devamı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili birçok projeye imza attı. Bunların en önemlisi belediyenin kardeş şehirleri Almanya’nın Kiel ve Aalen kentleri ile birlikte Reyhanlı’da yapılan 24 derslikli okul. Reyhanlı’nın büyük çoğunluğunu Suriyeliler oluşturuyor. Onun için bu okul Suriyeli çocukların eğitiminin aksamaması için büyük önem taşıyor. Okulun hemen yanında yine Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan büyük bir spor kompleksi var. Burada farklı branşlarda eğitimler veriliyor. Kardeş şehirlerin desteğiyle Altınözü’nün Hacı Paşa Köyü’nde de 4 derslikli bir okul yapıldı.

TÜRKÇE EĞİTİM

Okulun Suriyeli çocukların eğitimleri için önemli olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Suriyeli çocuklara yarım kalan eğitimlerine Türkiye'de devam etme imkanı veriyoruz. Savaş mağduru ve eğitimden yoksun çok çocuk var. Bugün kalem tutamayan çocuklar, yarın silah tutacak. Sadece bu coğrafya için değil, tüm dünya için sorun olacak. Bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz. Adaptasyon sorunu yaşanmasın diye şu anda 100 Suriyeliye Türkçe eğitim veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı