Gündem Suriyeli sığınmacılar için Midyat'ta okul

Suriyeli sığınmacılar için Midyat'ta okul

Paylaş
Suriyeli sığınmacılar için Midyat'ta okul

Midyat ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı konaklama tesislerinde eğitim öğretim çağındaki Suriyeli çocuklar için okul açıldı

Mardin'in Midyat İlçesinde Midyat Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye’ye sığınan ve geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarına yönelik yürütülen eğitim-öğretim hizmetleri kapsamında, Midyat’taki konaklama tesislerinde okul açma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

İlk, orta ve lise düzeyinde yaklaşık bin 100 öğrencinin öğrenim göreceği okul için 13 sosyal çadır ayrılarak tüm donatım malzemesi ile kırtasiye ve kitap ihtiyacının giderildiği kaydedilen açıklamada, fiilen eğitim-öğretim verilmeye başlanan okulda 59 öğretmenin gönüllü olarak hizmet vereceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde Suriye Ulusal Koalisyonu Yüksek Eğitim Komisyonunca hazırlanan, temel yaşam becerileri, moral eğitimi, genel kültür, sosyal beceriler gibi konuların yoğunluklu olarak işleneceği müfredat programında en büyük amacın öğrencilerin ülkelerinden ayrı kaldıkları süre içerisinde devam edemedikleri eğitimlerini telafi ederek alacakları eğitim ile uluslararası geçerliliği olan belge sahibi olmalarını sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Misafirlerimiz için temel felsefe Türkiye’nin dile getirdiği kardeşlik duyguları içerisinde en iyi şekilde ağırlanmalarını sağlamaktır. Güvenlik, sağlık ve barınma ile en büyük hedeflerimizden biri de Suriyeli çocuklara iyi bir eğitim olanağı sağlamaktı. Bu kapsamda öncelikle açılan 12 kursta 986 kursiyerin eğitimi iki ayı aşkın süredir başarıyla sürüyor.

Gerek kursların gerekse de okulun açılabilmesi için donatım, kırtasiye ve diğer materyallerin temini konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamıştır."