Gündem Suriyeli sığınmacılar 'Polat' oldu

Suriyeli sığınmacılar 'Polat' oldu

Paylaş
Suriyeli sığınmacılar 'Polat' oldu

Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide kullanılan giysiler, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli sığınmacılara gönderildi

Dizide Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı Polat Alemdar karakterinin giydiği takım elbiselerin de aralarında yer aldığı kıyafetler, Türk Kızılayı aracılığıyla Malatya merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan konteyner kente ulaştırıldı. Giysiler ilk önce tesisteki okulda eğitim veren Suriyeli öğretmenlere dağıtıldı.

110 TAKIM, 142 CEKET, 938 ÇORAP


Konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, Türk Kızılayı vasıtasıyla kendilerine Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizinin setinden 110 erkek takım elbisesi, 142 ceket, 30 pantolon, 480 gömlek ve 938 erkek çorabının geldiğini söyledi.

Konteyner kentte bulunan giyim markette muhafaza ettikleri kıyafetleri öncelikle okulda gönüllü çalışan Suriyeli öğretmenlere ve damat adaylarına verdiklerini belirten Yazıcıoğlu, diğerlerini de sığınmacılara dağıtacaklarını ifade etti.

NECATİ ŞAŞMAZ ETİKETİ


Aralarında dizide başrol oynayan ve Polat Alemdar karakteriyle tanınan Necati Şaşmaz ve Abdülhey karakterini canlandıran Kenan Çoban’ın giydiği takım elbiselerin de yer aldığı kıyafetleri bağışlayan dizi ekibine ve aracı olan Türk Kızılayı’na teşekkür eden Yazıcıoğlu, "Takım elbiselerin etiketlerinde Necati Şaşmaz’ın ismi vardı. Bu kıyafetler belki parayla burada satılsa kimse alamayacak durumdaydı ama biz bunu Suriyeli misafirlerimize giydirdik. Çok da memnun oldular. Dizi setine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konteyner kentte gönüllü fizik öğretmenliği yapan Suriyeli Hüseyin El-Hatim (25) de Türk halkına ve devletine kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Giyim markette Necati Şaşmaz’a ait bir takım elbiseyi aldığını ifade eden El-Hatim, "Suriye’de Kurtlar Vadisi Pusu dizisini izlemeyi beklerdik. Suriye’de herkes o diziyi çok seviyor. Burada televizyon olmadığı için bazen internetten izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dizide en çok Polat Alemdar’ı sevdiğini belirten El-Hatim, Memati karekterini canlandıran Gürkan Uygun’un ise diziden ayrılmasına çok üzüldüğünü söyledi.

DAMAT ADAYLARINA TAKIM ELBİSE

Mağazaya gelerek kendisine takım elbise bakan damat adayı Muhammed Casim (21) de Suriye’de tanışıp nişanlandığı Ranya Kasım (20) ile en kısa sürede evleneceğini dile getirdi.

Casim, "Suriye’de savaş var. O nedenle burada düğün yapılması hiç uygun değil. Onun için sadece aile arasında küçük bir merasim yapacağız" dedi.
Dizi setinde çalışanlara teşekkür eden Casim, Memati karakterinin hayranı olduğunu sözlerine ekledi.

AA