Türkiye (Son Dakika) Suriye'ye kaçan katil zanlıları yakalandı

Suriye'ye kaçan katil zanlıları yakalandı

Paylaş
Suriye'ye kaçan katil zanlıları yakalandı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, geçen yıl akraba iki aile arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü silahlı kavganın şüphelisi olarak aranan 2 kişi, yakalanmamak için kaçtıkları Suriye'den Türkiye'ye dönünce güvenlik güçlerince gözaltına alındı

9 Mart 2012’de Suruç’un Yönlü Köyü’nde yaşayan birbirine akraba Caymaz ve Öztekin ailesi fertleri arasında köy meydanındaki eski tahta bir telefon direğinin kullanımı konusunda silahlı kavga çıktı. Olayda, 38 yaşındaki Mahmut Öztekin hayatını kaybederken, 20 kişi yaralandı. Köyde yaşanan cinayet olayının failleri olduğu belirlenen Hüseyin Caymaz ile Mehmet Caymaz, yakalanmamak için Suriye’ye kaçtı.

Haberin Devamı

SAVAŞA DAYANAMAYIP GERİ DÖNDÜLER

Cinayet şüphelisi oldukları için Suriye’ye kaçan Hüseyin Caymaz ile Mehmet Caymaz, iç karışıklığın devam ettiği Suriye’de daha fazla savaş ortamına dayanamayarak, Türkiye’ye geri döndü. Kaçak yollardan sınırı aşıp Akçakale ilçesine bağlı Güvenç Köyü’ne geçiş yapan cinayet şüphelisi 2 kişinin, bir bağ evinde gizlendikleri bilgisini üzerine jandarma harekete geçti. Jandarma, yaptığı baskında 1 kişinin ölümüne 20 kişinin yaralanmasına neden oldukları ve haklarında yakalama kararı bulunan Hüseyin Caymaz ile Mehmet Caymaz’ı yakalayarak gözaltına aldı. Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığında götürülen ve burada ifadesi alınan 2 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Ömer ŞULUL/DHA