Bilim - Teknoloji Sürpriz bir isim daha!
Paylaş
Sürpriz bir isim daha!

Microsoft'un yeni CEO'su hakkında ortaya çıkan son isim, birçoğumuz için büyük bir sürpriz!

Her ne kadar Microsoft'un yeni CEO'sunun kim olacağına dair bilgiler halen bir kesinlik kazanmış olmasa da, Çin'den gelen bir habere göre firma çoktan yeni liderini belirledi.

Haberin Devamı

WPDang isimli, Çinli bir Windows phone blogunda yayınlanan bilgilere göre, Steve Ballmer'ın 2014 Ağustos ayındaki resmi çekilişinin ardından, Microsoft'un başına ilk olarak, şu an yönetici koltuklarından birinde oturan Kevin Turner geçecek. Ancak Turner'ın liderliği kısa sürecek zira firma çoktan Nokia'nın CEO'su olan Stephen Elop ile anlaşmış bulunuyor. Turner'ın kısa sürecek liderliğinin, Elop'un iki üç yıl içerisinde CEO konumuna gelmesiyle biteceği düşünülüyor.

Konu Elop olduğu zaman, Ekim ayından beri ortalıkta dolaşan dedikodulara kulak asmamak elde değil. Keza Elop hakkında çıkan son söylentiler arasında, kendisinin Microsoft için yapmayı planladığı dev proje kapsamında, Bing arama motorunu ve Xbox bölümünü tamamen kapatmak istediği yer alıyor. Onun hedefi, Office programlarına yüklenmek ve her platformda destek vermek. İşte bu radikal planlar, onun CEO koltuğuna oturmasını erteletmiş olabilir.

Haberin Devamı

Pek tabi şu ana kadar yayılan bilgilerin büyük çoğunluğu sadece dedikodu ama Stephen Elop'un ziyadesiyle kuvvetli bir isim olduğunu da unutmamak gerek.

Resimlerle: CEO'lar da yanılır! Hem de nasıl yanılmak...

Kaynak: CHIP Online