Gündem Sürpriz dansöz koltuktan etti

Sürpriz dansöz koltuktan etti

Paylaş
Sürpriz dansöz koltuktan etti

Bir velinin ücretini ödeyerek okul çayına sürpriz dansöz getirmesi, müdürü koltuğundan etti

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun Okul Aile Birliği Çayı'nda velilerden birinin sürpriz olarak getirttiği dansözün sahneye çıkıp çocukların da gözü önünde oynaması, okul müdürünü koltuğundan etti. Hakkında soruşturma açılan ve “Bir veli sürpriz olarak dansöz getirmiş. Bizim haberimiz yoktu” diyerek kendini savunan okul müdürü 41 yıllık eğitimci Bahattin Yazıcıoğlu, bir başka ilçeye atandı.

Haberin Devamı

Gölcük'ün en eski ve en büyük ilköğretim okullarından biri olan Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun Aile Birliği, geçen Nisan ayında, gelir temin etmek amacıyla çay düzenledi. Gölcük Belediyesi'ne ait Kavaklı sahilindeki Kongre Merkezi salonunda gerçekleştirilen çaya, veliler çocuklarını da alarak geldi. Eğlence amaçlı olan çaya, okul müdürü Bahattin Yazıcıoğlu ve öğretmenler de katıldı.

MEDYAYA YANSIYINCA...

Çayın ilerleyen saatlerinde sahneye ‘Demet’ adlı bir dansöz çıkarak müzik eşliğinde oryantal yapmaya başladı. Velilerin ve çocukların da kıvrak müzige dayanamayıp eşlik ettiği dansöz Demet, herkesi coştururken, bazı veliler ve çocuklar da günün hatırası olarak onunla fotoğraf çektirdi. Bazı fotoğraflarda ise olan bitende bir sakınca görmeyen okul müdürü Bahattin Yazıcıolu'nun da el çırparak velilerle birlikte tempo tuttuğu görüldü.

Haberin Devamı

Ancak bu fotoğraflar medyada da yer alınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürü Bahattin Yazıcıoğlu hakkında soruşturma başlattı. Daha önce 5 yıl Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan, 41 yıllık eğitimci olan Bahattin Yazıcıoğlu, velilerin düzenlediği eğlence amaçlı çaya, dansözü bir velinin parasını ödeyerek sürpriz olarak getirdiğini söylemesine rağmen buradaki görevinden alındı.

Bahattin Yazıcıoğlu da önce belde statüsündeki yerleşim birimlerinin birleştirilmesiyle bir yıl önce ilçe yapılan Kartepe İlçesi'ndeki Eşref Uslu İlköğretim Okulu'na yine müdür olarak tayin edildi. Bahattin Yazıcıoğlu bu tayinle ilgili yorum yapmadı.

Soner GÜLEZER/GÖLCÜK (Kocaeli), (DHA)