Mesut Yar Sürpriz ödül de nesi?
HABERİ PAYLAŞ

Sürpriz ödül de nesi?

Haberin Devamı

“Aileler Yarışıyor”da (TRT 1) bir ince sorun var. O da yarışmacı ekiplere verilecek ödülün “sürpriz” adı altında duyurulması... Yarışmaların içeriği bellidir. Birileri yarışır, birileri ödül kazanır. Yarıştıkları format da alacakları ödül de bellidir.

Ben şu ana kadar ne olduğunu bilmediği bir ödül için yarışan hiç kimseye rastlamadım... İyisi mi şu ödül meselesini sürpriz olmaktan çıkaralım. Yarışan da izleyen de menzilini bilsin!

[[HAFTAYA]]

Kopyası yola çıktı geliyor

“Ben Bilmem Eşim Bilir” (Kanal D) kelimenin tam anlamıyla ekranda sürpriz bir yaz rüzgarı olarak hayatımıza girip etkin bir kış kasırgasına döndü... Yarışmanın aldığı reytingler, düşmeyen temposu ve kendi içinde sevimli atmosferi izleyiciyi tam da bam telinden yakalıyor doğrusu. Yani “yeni sezonun en gözde işi oldu” desek yalan da olmaz sanırım... Belki bu yüzden bir büyük kanalımızın formatın yabancı ülkelerde uygulanan şeklinin peşine düştüğünü öğrendim. Hatta öyle ki sunucu görüşmeleri bile yapılacak noktaya gelinmiş... İtirazım şu. Üreterek yeni bir şey vaat etmek yerine kopyasını çıkararak olanın etine sütüne göz koymak televizyonculuğa bir şey getirmez... İzleyici adresini sabitlediği aslı dururken, kopyasına hakikaten prim vermez. Bu işler böyledir, yaşanmış ve görülmüştür. Hele ki bizde; sıklıkla...

Gangman Style diyeti!


Gangnam Style konusunda duruşum net. Popüler kültürün taa Güney Kore’den tüm dünyayı etkisi altına alan bu yeni müzik/dans akımına bizim memleket başta olmak üzere tüm dünyalılar kapıldı... Gangnam Style meselesini işin Türkçe uyarlamasından başlayarak neredeyse hayatımızın her alanına sirayet ettirdiler. Eh temcit pilavı gibi her gün önümüze dayatılınca da bünyelerde inceden bir bulantı oluştu... Bu şarkıyı son olarak Kanal 7’de yayın yapan Dr. Feridun Kunak stüdyodaki izleyicileri harekete geçirmek için kullandı. Bir nevi sabah sporu seansı sayabileceğimiz egzersizler sırasında şarkının mucidini bile şaşırtacak görüntüler ortaya çıktı... Vallahi Kunak hocanın birbirinden ilginç tedavi yöntemlerini hayretle izlerken bu son fikri işi bulantı yaratsa da şarkının doğru meselelerde kullanılması durumunda şifaya dönüşebileceğini de göstermiş oldu. Hay aklınla bin yaşa doktor!

SAAT KAMULAŞTI AMA...

Önceki gün “Aykırı Sorular”da (CNN Türk) işadamı Ali Ağaoğlu’nu ağırlayan Enver Aysever ne yapıp edip konuğunun 60 bin dolar değerindeki saatini kamulaştırdı!.. Enver bana, inat ederek aldığı saati satarak gelirini “Eğitim Gönüllüleri’ne bağışlayacağını” ilk ağızdan söyledi. Bu tip romantik bir Robin Hood’luğu aklıma hiç getiremediğim için Enver Aysever’i kıskandım... Açıkçası öte yandan da tedirgin oldum. “Acaba” diyorum “Saatti, aksesuardı elden gidecek” diye kimi sermaye sahipleri “kamulaştırma” programlarına çıkmama kararı alırlar mı? Malum konuşacak adam bulmak kolay da iş pratiğe gelince gönlü geniş adam bulmak bir hayli zordur; ne dersiniz?

Sezen’in hakkı Sezen’e...

Saba Tümer’in yaptığı Sezen Aksu röportajının gündüz saatlerinde reyting tokadı yemesine içerlediğimizi not düşmüştüm... Show TV yönetimi de yazıdan sonra farklı düşünmemiş olmalı ki bu özel röportajı yarın akşam 22.30’da tekrar yayınlama kararı aldı... Bu Sezen’in gerçek reytinginin ne olduğunu göstermesi açısından, daha da önemlisi işin hakkını verebilmek adına önemli bir düzeltme oldu... Rakipleri yine güçlü ama o röportaj geceye damgasını vuracak işlerden olacaktır. En azından “ustalara ve emeğe saygı” bazında...

Korkunç Balayı’na hazır mısınız?

“Fear Factor’un” yayın hakları Türkiye Endemol’de. FOX’ta ekrana gelecek olan bölümler de daha önce başka bir kanal için çekilmiş bölümler olacakmış... Bu, kimin keşfi olduğuna emin olamadığım yarışma için yapımcıdan gelen açıklama. Bir de sürpriz haber var, onu da ben vereyim... Önümüzdeki aylardan itibaren FOX’ta korku özneli yarışma “Fear Factor”un “balayı çiftlerine özel” versiyonu yayınlanmaya başlayacak... Buna göre yarışmacılar balayını Arjantin’de geçirecek ama koşullarını az çok tahmin edebilirsiniz. Neydi o filmin adı; “Korkunç Balayı” hesabı. Allah kolaylık versin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder