Bilim - Teknoloji Sürpriz tablet ortaya çıktı!
Paylaş
Sürpriz tablet ortaya çıktı!

Haberlere bomba gibi düşen bu tablet, pek de beklemediğimiz bir yerden geliyor!

AMD, Ocak ayındaki CES 2014'te bizlere yeni bir tablet göstermeyi planlıyor. İşlemci devinin göstereceği tabletlere şimdiden göz atma fırsatı bulduk, ancak anlaşılan o ki firma bu tabletleri daha çok OEM'lere tanıtım amaçlı üretmiş.

Haberin Devamı

Yani üzerinde AMD markasını taşıyan tabletlerle muhtemelen karşılaşmayacağız. Bir sonraki nesil Mullins APU'yu temel alan tabletler, Windows 8 ile çalışıyor ve bir oyun denetimine sahipler. Razer Edge gibi oyun tabletleriyle yarışabilecek tabletin özellikleri hakkında henüz çok fazla detay bilinmiyor.


Bir AMD yetkilisinin doğruladığı tabletler, "AMD'nin tablet piyasasında sonraki nesil APU'su Mullins ile neler yapabileceğini sergilemeyi amaçlıyor." Yetkili, AMD'nin şu an için markalı bir tablet ve aksesuarlarla tablet piyasasına girmeyi düşünmediğini de doğruluyor. Yani AMD, Project Discovery ile daha çok OEM ortaklarını Mullins APU'yu temel alan, yeni oyun tabletleri üretmeye ikna etmek istiyor.

Haberin Devamı

Daha çok kare, fotoğraflardaki detaylar

Fotoğraflar, Windows 8'li tabletin bir istasyon aksesuarıyla geldiğini, AMD'nin DockPort teknolojisini kullandığını gösteriyor. DisplayPort 1.2'yle gelen Project Discovery, bu sayede birden fazla ekrana bağlanabiliyor. Tablet, DockPort teknolojisi sayesinde bir kablo üzerinden birden fazla çevre birimi ve monitörü destekleyebiliyor.


Discovery Project hakkında sizlerle paylaşabileceğimiz bundan başka çok fazla şey yok. Ancak cihaz yaklaşık 2 ay sonraki CES'de AMD tarafından resmi olarak tanıtıldığında merakımızı giderecek bilgilere sahip olabileceğiz.

Sonraki sayfamızda Discovery Project'ten iki kare daha görebilirsiniz.


Project Discovery'den iki kare daha!


Resimlerle: 2013'ün tabletleri!

Kaynak: CHIP Online