Gündem Suruç olayında ön otopsi açıklandı

Suruç olayında ön otopsi açıklandı

Paylaş
Suruç olayında ön otopsi açıklandı

Şanlıurfa Suruç’ta 14 Haziran’da esnafa seçim ziyareti yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile HDP’li olduğu belirtilen tuhafiyeci Celal Şenyaşar tartışmıştı. Çıkan silahlı çatışmada vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ve Celal Şenyaşar (35) ölmüş, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hacı Esvet Şenyaşar (64) ve diğer oğlu Adil Şenyaşar’ın (33) hastanede öldürüldüğü iddia edilmişti.

KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

İş yerindeki kameranın kaydı ortaya çıktı. Görüntülerde Yıldız ile ekibi dükkana giriyor, Celal Şenyaşar ile tokalaşıyorlar. Daha sonra tartışma yaşanıyor. Yıldız dışarı çıkarken ekibinden biri dükkandaki bir kişiyi itip düşürüyor.

17 MERMİ İSABET ETTİ

İşyerinin sahipleri bunun üzerine sopayla gruba vuruyor. Öte yandan Adli Tıp, Şenyaşar ailesinin ölen 3 ferdinin ön otopsi raporunu tamamladı. Raporda şu bilgiler yer aldı: İşyerinde öldürülen Celal Şenyaşar’ın vücuduna yakın mesafeden ateşlenen 6 mermi isabet etti. Adil Şenyaşar 14 yerinden kesici, delici aletler ile yaralandı, vücuduna 17 mermi isabet etti. Baba Hacı Esvet Şenyaşar ise Suruç Devlet Hastanesi’nin acil servisinde 7 kez hayati bölgesinden bıçaklandı. Vücudunda 23 darp ve kesik izi tespit edildi ve ertesi gün hastanede öldü.