Gündem Suruç'ta patlama!

Suruç'ta patlama!

Paylaş
Suruç'ta patlama!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, polis kontrol noktası yanındaki çöp konteynerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 1 özel harekat polisi ile 2 işçi yaralandı

Olay, bugün saat 10.45’te ilçenin girişindeki Suruç- Aligör Karayolu üzerindeki polis kontrol noktası yanında meydana geldi. İddiaya göre, polis noktası yakınındaki çöp konteynerine konulan bomba, uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Haberin Devamı

Büyük gürültüyle patlayan bomba, kontrol noktasındaki zırhlı polis aracın yanında bulunan ve görevlendirmeyle Manisa’dan Suruç’a geldiği öğrenilen Özel Hareket polisi Sıddık Bilgin ile yine yakında bulunan demir doğrama atölyesinde kaynak işçisi olarak çalışan Adnan Akaltun ile Mehmet Şahinsoy yaralandı. Patlamada, çöp konteynerinin yakınında park halinde bulunan 63 PP 179 plakalı park halindeki otomobil de hasarg ördü.

Patlama ihbarının ardından alarm durumuna geçilirken, bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan polis ile 2 işçi, ambulansla Suruç Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı, daha sonra Şanlıurfa’ya sevk edildi.

Patlamanın ardından Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı olay yerine geldi ve inceleme yapan polis ekiplerinden bilgi aldı.

Haberin Devamı

Bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede ise 3 kişinin yaralanmasına yol açan bombanın, uzaktan kumandayla patlatıldığı saptandı. Bölgede önlemlerini en üst seviyeye çıkaran polis, saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 11 Nisan Mahallesi’nde patlama olduğu yönünde ihbar üzerine güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Patlamanın ilçe girişinde meydana geldiğini vurgulayan Küçük, "Polis noktasına yakın çöp konteynerindeki patlamada ilk belirlemelere göre biri polis 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor" diye konuştu.

Doğan Haber Ajansı, patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini aktardı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti.

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, polis noktası yakınlarında meydana gelen patlamada yaralananların sayısının 3’e yükseldiğini söyledi.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği 11 Nisan Mahallesi’nde incelemede bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Patlamanın çöp konteynerinde meydana geldiğini vurgulayan Çiftçi, "Olayda biri polis 2 vatandaşımız hafif yaralandı. Şanlıurfa’ya sevk edilen yaralıların sağlık durumları iyi. Park halindeki bir otomobilde de hasar oluştu.

Patlamanın zaman ayarlı bombadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Bölgede gerekli güvenlik önlemi sağlanmış durumda" dedi.