Murat Gülderen Sürücüsüz bile yaparız
HABERİ PAYLAŞ

Sürücüsüz bile yaparız

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel kurulunda yüzde 100 yerli otomobil yapma sözü aldı

Konuşmasında "Bu milletin bir evladı olarak buna hasretim. Bu millete montaj yakışmıyor" diyen Erdoğan'a Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu "Biz bunu rahatlıkla yaparız, yeter ki siz yanımızda olun" diye cevap vermesi hem otomotiv hem de teknoloji dünyasını heyecanlandırdı.

Milli Güvenlik Yazılımı, Milli Siber Ordu, Milli Arama Motoru, Milli Tank, Milli Uçak, Milli Helikopter ve Milli Füze çalışmaları hızla sürerken böyle bir atılım sözünün Türkiye'nin zor günlerinde gelmesi Türk iş dünyasının potansiyel gücünü gözler önüne serdi.

HİÇ GERİ ÇAĞIRMADIK


Yıllardır Türkiye'de otomobil ve yedek parça üretiliyor. Ancak en önemlisi dünyanın en kusursuz araçlarının Türkiye'den çıkması. Çünkü en gelişmiş ülkelerde dahi üretilen binlerce araç geri çağrılırken Türkiye bu noktada şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadı. Yani bilgi birikimi, tecrübesi, kalitesi ve beyin gücüyle Türkiye'nin zaten şu ana kadar bunu yapması gerekiyordu.

Sürücüsüz bile yaparız

4.5G'DE İSPATLADIK


Yazılımda da kaçırılan bir tren yok. Makineler arası iletişimde endüstri 4.0'ın omurgasını oluşturacak olan 5G standartlarını belirleyen ülkeler arasındayız ve sürekli hız testleri yapıyoruz.
Türkiye, bu alandaki kararlığı 3G'den direk 4.5G'ye geçerken de ispatlamıştı. Yerli otomobilde de kendini çok rahat kanıtlayacaktır. Hatta bir adım öteye yani sürücüsüz otomobile kadar gidebilecek teknoloji altyapısını bir kaç yıla kadar kurabilecek beceriye sahip.

BUNLARI YAPMAYIN!


*Faturanızı yanlışlıkla ödedim. Parasını hesabıma gönderir misiniz? diyenlere hemen hayır deyin. Çünkü yüzde 99 dolandırıcıdır. Derdini bankaya anlatsın.

*Her uygulamayı yüklemeyin. Çünkü en popüler olanların bile sahteleri çıktı. Telefonunuz ele geçirilebilir.

*Halka açık wi-fi noktalarından bankacılık işlemleri yapmayın.

*Telefonunuz çalınırsa onu IMEI numarası sayesinde savcılıktan ya da BTK'dan kullanıma kapattırabilirsiniz. Bu nedenle IMEI numarasını asla kaybetmeyin.

GÜNÜN OLAYI

LG, sadece 2.57 milimetre kalındığındaki 65 inç'lik Akıllı TV'sini Türkiye'ye getirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder