Dünya Sürücüsüz minibüsler Çin'e ulaştı

Sürücüsüz minibüsler Çin'e ulaştı

Paylaş
Sürücüsüz minibüsler Çin'e ulaştı

İtalya'dan yola çıkan ve Doğu Avrupa ülkeleri, Rusya, Kazakistan ile Gobi Çölü'nü aşan sürücüsüz ve haritasız dört minibüs 13 bin kilometre yol alarak Çin'in doğusundaki Şangay kentine ulaştı

Avrupa Araştırma Konseyi’nin sponsorluğunu yaptığı test sürüşünde kullanılan araçlarda yolun genişliğini, trafiği ve hava şartlarını kontrol etmek için sensörler kullanıldı. Yollardaki engelleri belirlemek ve engellerden kaçmak için birlikte çalışan 4 güneş enerjili lazer tarayıcı ve 7 kamerayla donatılan araçlar, en fazla saatte 60 kilometre hızla gidebiliyor ve 2 -3 saatlik sürüşten sonra 8 saat şarj edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

MOSKOVA’DAKİ TRAFİK ZORLADI

Bugüne kadar denenmeyen yolculukta araçlar, sürücüsüz ve haritasız olmasına rağmen, sadece acil durumlarda araştırmacıları yolcu olarak taşıdı. Yolculuğa katılan araştırmacılar Moskova’daki trafik sıkışıklığı sırasında birkaç kez araçların seyrine müdahale etmek zorunda kaldı. Araçlarda yüklü bilgisayarlı yapay izleme sistemi, sensörlerden aldığı bilgileri analiz ediyor ve otomatik olarak araçların hız ve yönünü ayarlıyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3541","3541","201011","3541-1.jpg");