Magazin Survivor'ı kazandı, peki olimpiyat?

Survivor'ı kazandı, peki olimpiyat?

Paylaş
Survivor'ı kazandı, peki olimpiyat?

Survivor'da Nihat Doğan ile SMS'e kaldığında, halkın kendisini seçmesini istediğini söylemiş ve 'Bu parayı, 6. kez olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek için harcayacağım' demişti, ama...

Survivor yarışmasının birincisi milli yüzücü Derya Büyükuncu, Nihat Doğan ile sms oylamasına kaldığında "Bu parayı 6. kez 2012 Londra Olimpiyatları'na katılıp, Türkiye'yi temsil etmek için harcayacağım" demişti. Peki, Derya hayali olan 2012 Londra Olimpiyatları'na katılabilecek mi?

>> SURVIVOR'I DERYA KAZANDI

HÜRRİYET'ten Funda AYAZ'ın konuyla ilgili haberi şöyle:

Haberin Devamı

Bu soruların cevabını vermeden önce şimdi gelin ülkesini temsil etmek için can atan Büyükuncu'nun Aralık ayında yaşadığı olayları hatırlayalım.

Derya Büyükuncu, 15 Aralık'ta Dubai'de düzenlenen 10. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50, 100 ve 200 metre sırtüstünde Türkiye’yi temsil etmesi gerekiyordu. Ancak milli yüzücü "Yok Böyle Dans" yarışması için 50 ve 100 metredeki yarışlara katılmayan Büyükuncu, Dubai’ye yarışların son gününde, programda gösterisini yaptıktan sonra gitmişti. Daha sonra ise Derya’nın iki yarışta yer almaması nedeniyle Türkiye 200 İsviçre Frangı ceza almıştı.

Bunun üzerine Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye'ye ceza aldıran Büyükuncu'nun, 10 bin TL olan maaşını 5 bin TL'ye düşürmüştü.

Haberin Devamı

Bu cezaya çok sinirlenen Büyükuncu, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan'a ‘sporu bırakırım’ açıklaması yapmış ve ardından "delikanlılarsa maaşımı tamamen kessinler" demişti ve sonucunda da federasyondan aldığı maaş tamamiyle kesilmişti.

Dolayısıyla bir zamanlar Galatasaray Kulübü'nün sporcusu olan ve daha sonra sözleşmesi fesh edilen Büyükuncu'nun hem kulüpten hem de milli takımdan gelen maaşı kesilmiş ve gelirsiz kalmıştı.

Daha sonrasında Bozdoğan, "Derya Büyükuncu asla milli takım adına yarışamaz" demişti.

Peki Bozdoğan'ın fikri değişti mi?

Survivor yarışmasında 500 bin TL kazanan ve bunu olimpiyatlar için harcayacağını söyleyen Derya Büyükuncu hayallerindeki gibi 2012 Londra Olimpiyatları'na katılabilecek mi?

Bu soruya cevap alabilmek için Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan'a ulaştım ve konuya açıklık getirdim.

"DERYA KENDİ BAŞINA OLİMPİYATLARA KATILAMAZ"

Derya Büyükuncu'nun olimpiyatlara katılamaması için hiçbir engel yok. Sadece tek başına gidip katılamaz bizim onayımızla katılması gerekir. Derya'nın seçmelere katılıp A barajını geçmesi lazım daha sonrasında da federasyon ile görüşüp, konuşup, "milli takımda forma giymek istiyorum" deyip başvuru yapması gerekiyor. Ben o zamanlar sinirle "Milli takımda mayo giyemez" demiştim. Fakat söz konusu Türkiye olunca bu her şeyin önüne geçiyor. Derya gelir "milli takım adına yarışmak istiyorum, kendimi formda hissediyorum" derse biz de engel olmaz onun masraflarını, lojistik ihtiyaçlarını karşılarız. 6. kez olimpiyatlara katılma gibi Türkiye adına büyük bir başarıyı asla baltalamayız.

Haberin Devamı

"DERYA EN ÇOK 80 BİN TL HARCAR"

Olimpiyatlara katılmak için hiçbir ücret ödenmiyor. Derya'nın bahsettiği şey olimpiyatlara hazırlanma sürecindeki harcayacağı gider ücretleridir. Büyükuncu'nun aylık masrafı 5 bin TL olsa yaklaşık olarak 80 bin TL gibi bir para harcayacaktır.