Gündem Susuz Köyü'nde protesto

Susuz Köyü'nde protesto

Paylaş
Susuz Köyü'nde protesto

Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Susuz Köyü'nde yaşayanlar, hizmet görmedikleri iddiasıyla referandumu sandık başına gitmeyerek protesto etti

Kent merkezine 146 kilometre uzaklıktaki 32 hane, 340 nüfuslu Susuz Köyü'nde yaşayan 117 seçmen, Tekman ilçesinden görevliler tarafından getirilerek saat 07.00'de Susuz İlköğretim Okulu'na konulan 1064 nolu sandık başına gitmeme kararı aldı.

Köyde sadece devlet memuru olarak görev yapan sandık başkanı ve asil üye dışında kimse oy kullanmadı. Sandığa gitmek yerine çeşmede su kuyruğuna giren köylüler, Susuz Köyü'ne su gelene kadar seçimleri protesto edeceklerini çare bulamadıkları halinde göç edeceklerini söyledi.

Susuz Köyü'nun 8 yıldır muhtarlığını yapan Metin Demir, köyde tek sıkıntılarının susuzluk olmadığını belirtti.

Köye su getirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan devletin birçok yetkili birimine mektupla müracaatta bulunduğunu defalarca Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe'ye gittiğini ifade eden Demir, "Yaklaşık 200 yıllık olan köyümüz 21. yüzyılda olmamıza rağmen hala su ihtiyacını köyün içinden akan çeşmeden temin ediyor.

Artık bıktık usandık. Eşlerimiz her gün bizimle kavga ediyor. Yerden göğe kadar haklılar. Kıyafetlerimizi bile götürüp çeşmenin başında yıkıyorlar. Çeşmede kavgalar bile çıkıyor. Tüm bunların Başbakan'a mektupla anlattım. Şayet bu sorunlamız giderilmediği takdirde referandumu protesto edeceğimizi söyledim ama hiçbir cevap gelmedi.

Bizde Başbakana dediğimiz gibi sandık başına gitmedik. Sorunlarımız giderilmediği takdirde diğer seçimleride protesto edeceğiz. Baktık olmuyor bu kez çareyi göç etmekte arayacağız" diye konuytu.

Turgay İPEK-Hümeyra PARDELİ/ERZURUM (DHA)