Gündem Süt istedi, inek geldi!

Süt istedi, inek geldi!

Paylaş
Süt istedi, inek geldi!

Süt istedi, inek geldi!

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, Kaymakam’a dilekçe vererek, maddi imkansızlıklar nedeniyle sabah kahvaltısında süt ürünleri tüketemediğini anlatan ilköğretim öğrencisinin ailesine, inek yardımında bulunuldu.

Haberin Devamı

Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık'ın bir süre önce Atatürk Yatılı İlköğretim Okuluna yaptığı ziyaret sırasında ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Yusuf Atıcı, Uyanık’a, kendisi ve üç kardeşinin evde kahvaltılık malzeme olmadığı için sabahları okula, süt, peynir ve yağ gibi besleyici ve zihin açıcı ürünler tüketemeden gelmek zorunda kaldığını anlatan bir dilekçe verdi.

Uyanık, dilekçeyi, incelenmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SDYV) gönderdi. Yapılan inceleme sonunda, ailenin yardıma ihtiyacı olduğu belirlendi. SYDV Müdürü Ali Ökten, 4 bin 500 TL değerinde bir inek ve danasının, Yusuf Atıcı’nın Elamanlı köyü Kötüören Mahallesi’nde yaşayan babası Adnan Atıcı’ya teslim edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Baba Adnan Atıcı ise geçim sıkıntısı sebebiyle evinin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade ederek, "Kaymakamlığın yaptığı yardım sayesinde çocuklarım sabah kahvaltısında süt içecek ve peynir yiyecek. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.