Candaş Tolga Işık SÜT KARDEŞLER
HABERİ PAYLAŞ

Süt Ailesi’nin 7 çocuğu var...

Aydın Süt, 1974 doğumlu... Lise birinci sınıftayken İngilizce zorunlu dersti, ikinci sınıfta bakan değişti, seçmeli oldu. Aydın lise üçüncü sınıfa geçtiğinde yine bakan değiştiği İngilizce tekrar zorunlu oldu.

Mine Süt, 1981 doğumlu… Liseye kredili sistemle başladı. Bitirdiğinde kredili sistem kalkmıştı.

Saray Süt, 1982 doğumlu… Üniversite sınavına 2000'de girdi. Bir yıl önce tekli sınav sistemine geçilmişti. Saray, bir önceki yıl 88 soru sorulduğu için son sayfadaki 88. soruyu çözüp kitapçığı kapatmıştı. Ancak sınavdan sonra öğrendi ki sayfanın arkasında iki felsefe sorusu daha vardı: Sınav o yıl 90 soruya çıkartılmıştı!

Haberin Devamı

Elfide Süt, 1986 doğumlu… Üniversite sınavına 2004’te girdi. O yıl puanlama ve soru sistemi değişti. Elfide lisedeyken sözel puanla öğrenci alan bazı bölümler vazgeçti, eşit ağırlığa göre öğrenci almaya başladı. Elfide, aldığı puanla nereyi tercih edebileceğini bilemedi, açıkta kaldı.

Hülya Süt, 1988 doğumlu… Sınav esnasında heyecandan bayıldı. İlk yıl hiçbir tercih yapamadı!

Rukiye Süt, 1989 doğumlu…Dönem ortasında sınav sistemi değiştirildi. Tekrar iki aşamalı sınava geçildi. Lisede “Soru çıkmayacak...” diye önemsenmeyen birçok konu sınav müfredatına dahil edildi.

Ahmet Furkan Süt, 1992 doğumlu… Furkan abi ve ablalarınınkine hiç benzemeyen bir sınava girdi. Soru ve sınav sayısı farklı, soru tarzı değişik! Furkan’ın sınava girdiği sene ÖSYM kılavuzda hata yaptı. Furkan’ın sınıf arkadaşlarının çoğu depresyona girdi ama Furkan aileden tecrübeli olduğu için yırttı ve "Sonuçta sistem gelir geçer biz işimize bakarız" dedi.

“12 Eylülcüleri yargılayacağız...” fasaryasından vazgeçin!
Siz de biliyorsunuz biz de biliyoruz...
Mümkün değil!
Yargılayacaksanız Süt Ailesi’nin ve onlar gibi milyonlarcasının anasından emdiği sütü burnundan getiren başbakanları, milli eğitim bakanlarını ve YÖK başkanlarını yargılayın...
Atatürk’ün çocuklarını üniversite kapılarında maymuna çevirenler, “eğitim” adı altına sistemli işkenceye tabi tutanlar hesap versin!
Ama yok, olmaz değil mi?
Olmaz olmaz

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder