Gündem Sütünü satarak çocuklarını okuttuğu ineği çaldılar

Sütünü satarak çocuklarını okuttuğu ineği çaldılar

Paylaş
Sütünü satarak çocuklarını okuttuğu ineği çaldılar

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde geçimini hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan 41 yaşındaki Teslime Urfan'ın, sütünü sağarak 2 çocuğunu okuttuğu ineği ile düvesi çalındı. Çalınan inek ile düvenin kesilerek etlerinin alındığı belirlendi

Erdemli İlçesi'nin Tabiye Mahallesi Şabanefendi Sokak'ta oturan 4 çocuk annesi Teslime Urfan, Sabah saatlerinde süt sağmak için girdiği ahırda 5 aylık hamile ineğinin ve düvesinin olmadığını gördü. Urfan'ın durumu haber vermesinin üzerine inceleme başlatan polisler, ineklerinin yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan narenciye bahçesinde kesilerek etlerinin alındığını saptadı.

ÇOCUKLARIMI OKUTUYORDUM

İneğinden sağdığı sütü satarak üniversite ve lisede okuyan 2 çocuğunu okuttuğunu belirten Urfan, yetkililerden yardım istedi. 20 yıldır inek yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Urfan, şunları söyledi:

"Hırsızlar, çocuklarımın okuma ihtiyaçlarını karşıladığım umudumu çaldı. İneğim 5 aylık gebeydi. İneğimi ve düvemi ahırdan çalan hırsızlar bahçede kesmişler ve etlerini almışlar. Bu hırsızlarda hiç mi vicdan yok? Çocuklarımı okutuyordum. Daha önce 2007 yılında yine 2 ineğim hırsızlar tarafından çalınmıştı. Yine çalındı. Ben ne yapabilirim? İnek besleyerek süt satarak çocuklarımı okutuyordum. Şimdi ne yapacağım bilemiyorum, yetkililerden yardım bekliyorum."

Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.