Dünya Suudi Arabistan 15 bin Katar devesini sınır dışı etti!

Suudi Arabistan 15 bin Katar devesini sınır dışı etti!

Paylaş
Suudi Arabistan 15 bin Katar devesini sınır dışı etti!

Suudi Arabistan, tüm diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kestiği Katar’a ait 15 bin deveyi de sınır dışı etti

merika'da yayımlanan diplomasi ve uluslararası politika sitesi Foreign Policy’deki habere göre, on binlerce develik sürülerini Suudi Arabistan topraklarında otlatan Katarlı sürü sahipleri, sınır dışı kararıyla zor durumda kaldı.

Sürülerin sınır dışı edilmesini kararlaştıran Suudi Arabistan otoriteleri, sürü sahiplerinden develeri ile birlikte kısa sürede bölgeyi terk etmelerini istedi.

KATAR'DAN 15 BİN DEVEYE KARVAN DESTEĞİ

Sınırlı su kaynakları ve besin nedeniyle sınırda zor durumda kalan en az 15 bin devenin tahliyesi, Katar’dan yollanan karvanların desteğiyle sağlandı.

SUUDİ ARABİSTAN-KATAR KRİZİ

Suudi Arabistan ve dahilinde 7 ülke, geçen günlerde teröre destek verdiği gerekçesiyle Katar’la diplomatik ilişkilerini kesmişti. Ardından Suudi Arabistan, Katar’la olan sınırı kapatmıştı.

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesi, Körfez bölgesinde son yıllarda görülen en büyük diplomatik krize yol açmıştı.

TÜRKİYE KRİZE NASIL TEPKİ VERMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan diplomatik krize üzüldüklerini söylemişti. "Biz Körfez bölgesinin istikrarını kendi istikrarımız olarak görüyoruz. DAEŞ'le, radikalizmle, mezhepçilik ve İslamafobi gibi konularla mücadelede dayanışma önemli" diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Elbette ülkeler sorunlar ya da görüş ayrılıkları yaşayabilir. Ancak her şartta diyaloğun devam etmesi lazım. Mevcut tablodan üzüntü duyduk. Durumun normalleşmesi için de elimizden gelen her türlü desteği veririz." DHA

Haberin Devamı