Gündem Suudi Arabistan'da idam cezası alan Türkler için yürüyüş düzenlendi

Suudi Arabistan'da idam cezası alan Türkler için yürüyüş düzenlendi

Paylaş
Suudi Arabistan'da idam cezası alan Türkler için yürüyüş düzenlendi

Suudi Arabistan’daki hapishanede yatan ve hakkında idam cezası verilen Yıldıray Töremiş’in kız kardeşi Perihan Töremiş’in organize ettiği yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Karaağaç Mahallesi’nde ellerinde Türk bayrakları ve açtıkları pankartlarla alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş, "İdamlar durdurulsun", "Yıldıraylar yaşasın, analar ağlamasın" sloganları atıldı

Yürüyüşte açtıkları pankartlarda Suudi Arabistan’da hapishanede olan ve idam cezası verilen Türklerin isimlerini yazan yakınları ve aileleri idamların durdurulmasını talep ettiler. Ayakta dahi durmakta zorluk çekerek yürüyüşe katılan Yıldıray Töremiş’in annesi Semiha Töremiş, oğlunun serbest bırakılıp Türkiye’ye iade edilmesini istedi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIM..."


İdam mahkumunun kız kardeşi Perihan Töremiş, yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, “Arabistan’da kardeşim Yıldıray Töremiş ve diğer Türk vatandaşları hakkında alınan idam kararları lütfen durdurulsun ve Türkiye’ye iade edilsin. Sayın Cumhurbaşkanım ve devlet büyüklerimizden, tüm siyasi parti ve STK’lardan sesimize ses olmalarını rica ediyoruz. Mücadelemiz, sesimiz duyuluncaya kadar devam edecektir” dedi.


Suudi Arabistan’daki idamların durdurulması için yürüdüler


Polis eskortu eşliğinde sloganlar atarak yürüyen yüzlerce kişi idamın durdurulmasını, ailelerine kavuşmayı umut ettiklerini söylediler.

İdamın durdurulması için yapılan yürüyüş, açıklamaların ardından sessizce sona erdi