Dünya Suudi Arabistan'da ilkler

Suudi Arabistan'da ilkler

Paylaş
Suudi Arabistan'da ilkler

Dünyada şeriat yasalarının en sıkı uygulandığı ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan, veliaht Prens Muhammed’in aldığı kararlar ile büyük bir değişim yaşıyor. İşte Suudi Arabistan'da özellikle kadınlara yönelik yapılan yenilikler

Suudi Arabistan, kadınlara yönelik yenilikler devam ediyor. Cuma günü kadınların futbol maçına gitmesiyle birlikte halk her geçen gün değişime giderek ayak uyduruyor.


İŞTE YAPILAN YENİLİKLER


Suudi Arabistan, kadınlara yönelik baskının sembolü haline gelen politikasında değişikliğe giderek, kadınların otomobil kullanmasına izin verildi.


Suudi Arabistan'da kadınların otomobil kullanmasına izin çıktı


Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde yer alan Prenses Nura Bint Abdurrahman Üniversitesi, kadınlara yönelik otomobil kullanma yasağının kaldırılması sonrası üniversite bünyesinde kadınlar için bir sürücü okulu açılacağını açıkladı.


Suudi Arabistan'da ilkler devam ediyor: Kadınlar için sürücü okulu


Suudi Arabistan’da kadınlara yeni bir hak daha tanındı. Artık 25 yaş ve üzeri kadınlar yanlarında ailenin erkek üyelerinden biri olmadan tek başına seyahat edebilecek.


Suudi Arabistan’da kadınlar için devrim gibi karar


Suudi Arabistan'da sinema yasağının Mart'ta kaldırılacağının açıklanmasının ardından gösterilecek ilk film de belli oldu. Suudiler, sinemalarının açılışını Kral Faysal'ın 14 yaşındayken yaptığı İngiltere ziyaretini konu alan Born a King filmiyle yapacak


Suudi Arabistan’da gösterilecek ilk film belli oldu!



Bu yıl itibarıyla kadınlara stadyumlara girme hakkı tanınan Suudi Arabistan'da ilk kez bir futbol karşılaşmasında kadınlar için özel bir bölüm ayrıldı.


Suudi Arabistan'da tarihi anlar

Haberin Devamı