Gündem Suudi Arabistan'dan sonra Kuveyt de Lübnan çağrısı yaptı

Suudi Arabistan'dan sonra Kuveyt de Lübnan çağrısı yaptı

Paylaş
Suudi Arabistan'dan sonra Kuveyt de Lübnan çağrısı yaptı

Suudi Arabistan'ın ardından Kuveyt de, Lübnan'daki vatandaşlarından "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu

Kuveyt'in, Lübnan'daki vatandaşlarından "derhal" ülkeyi terk etmelerini istediği bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Lübnan'ın içinde bulunduğu şartlar ve söz konusu durumlardan olumsuz yönde etkilenme beklentisiyle Lübnan'da ikamet eden Kuveyt vatandaşlarımızın emniyet ve selameti için derhal ülkeyi terk etmesini talep ediyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan'a seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarına da seyahat etmemeleri tavsiye edilirken, Lübnan'daki Kuveyt vatandaşlarının herhangi bir yardıma ihtiyaç duymaları durumunda Kuveyt elçiliğinin acil durum telefonuna ulaşmaları çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında da Lübnan'da ikamet eden Suudi Arabistan vatandaşlarından yaşanan olumsuz şartlar nedeniyle acilen ülkeyi terk etmeleri istenmişti.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da görevinden istifa ettiğini açıklamasıyla başlayan gerginlik, Yemen'deki Husilerin Riyad'a balistik füze atması ve Suudi yetkililerin söz konusu saldırıdan İran ve Hizbullah'ı sorumlu tutması ile daha da artmıştı.