Dünya Suudi Kralı'nın posterine biat

Suudi Kralı'nın posterine biat

Paylaş
Suudi Kralı'nın posterine biat

Suudi Arabistan'da Kral Abdullah'ın ölümünün ardından tahta oturan Kral Selman için tüm ülkede biat törenleri düzenleniyor

Birçok törende halk, yeni Kral'ın posterinin önünden geçerken, posterin arkasında kralın dublörlüğüne soyunmuş kişiler kartonun içinden ellerini uzatıp ziyaretçilerle tokalaşıyor. Kral Selman, ilk icraat olarak emekli ve öğrencilere iki maaş ikramiye vermişti.

Haberin Devamı

Başkent Riyad’daki sarayın dışında ülkenin uzak bölgelerindeki kasabalarda da halk, yeni krallarına bağlılıklarını sunuyor. Ancak, bunu Kral Selman’ın karton posterine yapıyorlar.

İnternette yayımlanan bir videoda bu ritüel tüm detaylarıyla gözler önüne sunuldu. Okullar ve çeşitli merkezlerdeki törenlerde halk, Kral Selman’ın posterinin önünden geçerken, posterin arkasında kralın dublörlüğüne soyunmuş kişiler kartonun içinden ellerini uzatıp ziyaretçilerle tokalaşıyor. Kadın ve erkekler ayrı ayrı kralın posterinin huzuruna çıkıyor. Kadınlarla posterin içinden elini uzatıp tokalaşma görevini de yine hemcinsleri üstleniyor.