Dünya Suudi ordusundan Bahreyn'e destek birliği

Suudi ordusundan Bahreyn'e destek birliği

Paylaş
Suudi ordusundan Bahreyn'e destek birliği

Suudi ordusundan Bahreyn'e destek birliği

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) güçlerine bağlı yaklaşık 1000 kadar Suudi Arabistan askerinin, asayiş ve emniyetin sağlanmasına destek olmak için Bahreyn'e girdiği bildirildi.

Haberin Devamı

KİK'in, Bahreyn'de haftalardır süren monarşi karşıtı gösterileri bastırmak üzere bu ülkeye asker gönderme kararı almasının ardından, bu sabah saatlerinde 1000'den fazla Suudi Arabistan askerinin Bahreyn'e girdiği belirtildi.

Reuters'a konuşan Suudi Arabistanlı bir kaynak, askerlerin, son zamanlarda ortaya çıkan karışıklıklar üzerine hükümet binalarını korumak için Bahreyn'e geldiklerini söyledi.

Bahreyn'deki muhalif gruplar, Körfez'deki Arap ülkelerine bağlı kuvvetlerin asayiş ve emniyetin sağlanmasına yardımcı olmak için Bahreyn'e geldiği yönündeki haberlerler üzerine, bunun bir "savaş ilanı" olacağını bildirmişti.

Başkent Manama'da dün 1 kişinin öldüğü gösterinin ardından bugün de sokağa çıkan çoğu Şii göstericiler, Sünni kraliyet ailesinin iktidardaki tekelinin kaldırılmasını istiyor. Ülkede 5. Filosu bulunan ABD ve bölgedeki Sünni iktidarlar, İran'ın etkisini arttırma ihtimaline karşı Şii göstericilere karşı Sünni kraliyet ailesini destekliyor.

Haberin Devamı