Yaşam Suyu olmayan mahalleye su faturası

Suyu olmayan mahalleye su faturası

Paylaş
Suyu olmayan mahalleye su faturası

Marmaris'te 150 yılı aşkın süredir su sıkıntısı yaşanan Taşlıca Mahallesi'ndeki vatandaşlar, şebeke suyu kullanmamalarına rağmen, su faturası kesilmesine tepki gösterdi

İlçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 150 haneli ve 550 nüfuslu Taşlıca köyü, Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından mahalle statüsüne geçti ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahasına girdi.

Haberin Devamı

Kurulduğu 1850 yılından beri su sorunu yaşayan Taşlıca’nın, yapılan gölete rağmen kaderi değişmedi. Musluklarından su akmayan Taşlıcalılar, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen su faturalarının şaşkınlığını yaşıyor.

Taşlıca Mahallesi Muhtarı Şadi Altınışık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 haneye, olmayan suyun faturasının kesildiğini söyledi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27062","27062","201502","27062-257777.jpg","1", "0","Susuz mahalleye fatura şoku");

MUSKİ’den gelen görevlilerin su sayaçlarını incelediklerini belirten Altınışık, "Şimdiye kadar hiç su vermemelerine rağmen bazı evlere fatura yazıp gittiler. Vermedikleri suyun faturasını kestikleri için vatandaşlar tepki gösterip, itiraz ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Mahallenin su ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan göletin işe yaramadığını savunan Altınışık, şiddetli yağışların ardından su yolları bozulduğu için göletin çok az miktarda su tuttuğunu kaydetti. Taşlıca’nın kurulduğu günden beri su sorunu yaşadığına işaret eden Altınışık, "Ben 6 yıldır muhtarlık yapıyorum sadece 2010 yılında 2 ay kadar su verebildik. O suyu da göletten getirmiştik" diye konuştu.

MUSKİ tarafından 130 liralık su faturası kesilen Abdullah Öner de çeşmelerinden son 4-5 yıldır hiç su akmadığını ifade etti. Öner, "Sadece 2010 yılında kısa bir süre su gelmişti. O da göletten gelen suydu. Bunun parasını da muhtarlığa ödedik. Kullanmadığımız suyun parasını ödemek istemiyoruz, onun için gerekli itirazlarda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

SUYU KOMŞU MAHALLEDEN TANKERLE SATIN ALIYORLAR

Mahalle sakinlerinden Niyazi Şengül ise devletin milyonlarca lira harcayarak yaptığı göletin suyunu, MUSKİ’nin boşa akıtarak evlerine ulaştıramadığını iddia etti.

Su ihtiyaçlarının evlerinin altına yaptırdıkları depolarla gidermeye çalıştıklarını anlatan Şengül, şunları söyledi:

"Komşu mahallemiz Söğüt’ten 3 ton suyu 50 liraya alıyoruz. Tankerlerle taşıdığımız suyu depolara dolduruyoruz. Bu su ancak bir hafta yetiyor. Yazın ayda 4-5 defa tankerle su satın almak zorunda kalıyoruz"

Haberin Devamı

'ABONELİK YAPILACAK'

Konuyla ilgili çalışma yaptıklarını belirten MUSKİ yetkilileri ise "Taşlıca Mahallesi’ne su verilmediğinin tespiti yapıldı. Faturalar iptal edilecek. Mahalledeki abonelikler pasif hale getirilecek. Su verilmeye başlandıktan sonra vatandaşlar yeniden abone yapılacak" açıklamasını yaptı.

AA