Gündem Tablo ortada

Tablo ortada

Paylaş
Tablo ortada

KPSS'de soruların e-mail ile sınavdan önce servis edildiği ortaya çıkmıştı. KPSS uzmanlarının dün açıkladığı tablolar ise soruların yüzlerce kişiye ulaştığını kanıtlıyor

SENDİKA KANITLADI

Haberin Devamı

11 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda öğretmen adaylarının girdiği Eğitim Bilimleri Testi’nde 120 sorunun tamamını 350 kişinin bilmesi soruların çalındığı şüphesine neden olmuştu.

KPSS SORULARI, ISPARTALI ÇOBANIN OĞLUNA GİTMİŞ

Türk Eğitim-Sen soruların Isparta’da oturan öğretmen adayı Baki Saçı’ya 5 Temmuz’da e-mail yoluyla gönderildiğini belirlemişti. İddiaya göre Baki Saçı da e-mail şifresini vererek çok sayıda kişinin bu soruları almasını sağlamıştı.

SINAV İPTAL EDİLEBİLİR

Türk Eğitim-Sen’in iddiasını araştıran YÖK Denetleme Kurulu yetkilileri, e-mail ile yollanan soruların ÖSYM’nin hazırladığı soruların ham hali olduğu kanaatine vardı. Bu durum sınavın iptalini getirebilir.

Bu arada soruların çalındığına ilişkin bir kanıt da dün ortaya çıktı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve KPSS Uzmanı Hasancan Oktaylar geçmiş yıllardaki sınavlarda bilinen sorular ile bu yıl bilinenleri karşılaştırdı.

Haberin Devamı