Dünya Tacının mücevherleri böyle dondu

Tacının mücevherleri böyle dondu

Paylaş
Tacının mücevherleri böyle dondu

Kuzey Buz Denizi'nde yüzen İngiltere kraliyet ailesinin en genç üyesi Prens Harry, 'Su nasıldı?' sorusuna 'İnsanın tacının mücevherleri donuyor' cevabını verdi

Walking With the Wounded (WWTW – Yaralılarla Yürümek) vakfının Kuzey Kutbu’na yürüyüş eğitimine katılan Prens Harry, Kuzey Buz Denizi’nin sularına girmek zorunda kaldı.

Prens ve ekibin altı üyesi, 320 kilometrelik yürüyüşleri boyunca buzun kırılması ve suya düşmeleri halinde nasıl hayatta kalacaklarını öğrenmek için Norveç’in Spitzbergen adasında -1 derecelik suya girdi.

Prens Harry, turuncu, su geçirmez tulumuyla suya atlayıp birkaç yüz metre yüzerek geri döndü.

Kendisi suya atlamadan önce vakfın kurucusu Ed Parker’ı da kıyıya sürükleyip suya iten Prens Harry, suyun nasıl olduğu sorusuna, “Ne aptalca bir soru, tabii ki sıcacık” diye espriyle yanıt verdi.

Prens, sudan çıktıktan sonra “İnsanın tacının mücevherleri donuyor” diye şaka yaptı.

Prens ve WWTW ekibinin buzlar üzerinde yürürken bu turuncu özel tulumları sürekli giymeleri gerekiyor. Dahası ekip yolculuk boyunca ihtiyaç duyacağı her şeyin üzerinde olduğu 100 kilogramlık bir kızağı çekmek zorunda kalacak.

Ekibin şu an eğitim aldığı, Longyearbyen civarındaki kampta hava sıcaklıkları -25 derece civarında. Ancak Kutup’ta hava sıcaklığı -45 dereceleri buluyor.

Haberin Devamı