Esra Karayel Taciz edeni affetti beni kaybetti
HABERİ PAYLAŞ

Taciz edeni affetti beni kaybetti

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Dertlerinize çare, acılarınıza ortak olacağım. İlişkilerinizde mutluluğa giden yolları göstereceğim. Arkadaşlarınızla, ailenizle sorunlar yaşıyorsanız, berekete giden yolda tıkanıklıklar önünüzü kesiyorsa, ‘Zorluklarla nasıl baş edebilirim?’ ‘Nasıl hayattan daha çok zevk alabilirim?’ ‘Bazı kişileri affedemiyorum, öfkeme hakim olamıyorum’ diyorsanız doğru adrestesiniz. Bana yazın, sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Daha önce arkadaşı olan bir kız sevgili olmak isteyince erkek arkadaşım da olamayacağını söylemiş. Kız laftan anlamamış. Mesajlar, aramalar vs. O da her yerden engelleyip iletişimi kesmiş. Biz sevgili olunca bir ortak arkadaş bu olaydan bahsetmişti.

Ben de ona sorduğumda ‘Onunla iyi arkadaştık ama yaptıklarından sonra asla bir daha görüşmem’ demişti. Bir ara kavga ettik. Üç ay ayrı kaldık. Barıştık. O dönemde kız aramış ve özür dilemiş. Bizimki de hem görüşmüş ve özrünü kabul etmiş. Ona ‘ruh hastası’ deyip sonra da görüşmesi rahatsız etti.

Bunu söylediğimde ‘Sadece affettim ve eskisi gibi arkadaşım olamaz, büyütme’ dedi. Ama içimde bir şeyler koptu. RUMUZ: OLMAZ SEVGİLİM

CEVAP: Belli ki aranızda güven sorunu var. Niyeti gerçekten affetmek olabilir. Kız da pişman olup aynı hareketleri tekrarlamayabilir. Bunu bilemeyiz. Seni ilgilendiren ve rahatsız eden kısmı tutarsız davranması. Bunun için ilişkiyi bitirmen ağır bir karar.

Sen böyle bir konuda nasıl davranırdın? ‘Ondan farklı davranırdım’ diyorsan hayata bakışınız da farklı demektir. İçinden bir şeyler kopmasını bu olay tetiklemiş. Ne yaparsa ona güvenin artar? Düşün ve bunu onunla paylaş.

Çocuğunun doğum gününde eski karısına gitti

SORU: Erkek arkadaşımın bir kızı var. Geçen hafta doğum günüydü. Birlikte kutladılar. Birkaç gün sonra da eski karısında kutlama oldu. Onu da çağırdılar. Ve gitti. Çok bozuldum.‘Ne yapayım gitmek zorundayım’ dedi. Zaten kız beni bir türlü kabullenmiyor. Ayrılalı iki sene olmuş. Ama yine de içim rahat değil. Ne yapmalıyım kendi tarafıma çekmek için? RUMUZ: ÇİLEK

CEVAP: Kızının doğum günü. Tabii ki gidecek. Bu tür engellemelere girersen kaybedersin. Zaten yaralı bir çocuk var. Onun sevgisi için tarafsız olmalısın. Senin çocuğun olsaydı ne yapılması gerekiyorsa ona da o yapılmalı. Bu şekilde bakmazsan çocuk konusu hep sorun olur. Kendine şunu sor; bunu yapmayı istiyor muyum?

NİŞANLI OLSAM DA KENDİME SÖZ GEÇİREMİYORUM

SORU: Dört aydır nişanlıyım. Karşıma çıkan en iyi erkek. Ondan daha iyisini bulamam. Ama başka erkekler de ilgimi çekiyor. Hoşlanıyorum. Bir şey yaşamasam da gözüm kayıyor. Sonra kendime de kızıyorum. Yanlış bir şey yapmaktan, rezil olmaktan korkuyorum. RUMUZ: YASAK

CEVAP: Nişanlılık ne anlamına geliyor biliyorsun değil mi? Artık hayat arkadaşını belirlemişsin diye düşünmen lazım. Kalbinin hızlı çarptığı, güzel heyecanların olduğu dönem. Erkek arkadaşın iyi olduğu için onunla evleneceksen bu yanlış bir karar olur.

Aldatmak sadece cinsel birliktelikle olmaz ki. Şu an bunu yapıyorsun. Unutma ne ekersen onu biçersin. Aşk yaşamak mı istiyorsun? Kendini kandırarak bir birliktelik mi yaşamak? Durum buysa hemen ayrıl. Yoksa korktuğun başına gelir.

Cüzdanından para çaldım kendimi affedemiyorum

SORU: Kocam bazen alkolü fazla kaçırıyor. Ben de bu duruma kızıyorum. Beğendiğim bir marka çanta vardı. Almak istedim. Ona söylesem hayatta para vermezdi. Sızdığı bir akşam cüzdanından para aldım. Sonra da söylemedim. Akşam ‘Para verdim mi ben sana? Hesabım karıştı’ dedi. Yine söylemedim. Ama düşündükçe rahatsız oluyorum. Ne yapacağım? RUMUZ: KAYIP

CEVAP: Yuva, sevginin saygının olduğu yer. Bu yalan devam ettiği sürece ikisi de zarar görecek. Kaybedeceklerinin kazanacaklarının listesini yap. Çanta mı öz saygın mı? Gizli saklı işler mi? Yuvana tekrar sevgiyi saygıyı getirmek mi? Karar senin. Sil baştan yap. Eşinle konuş. Dürüst ve samimi ol. Suçlama. Hatanı kabul et. Kendini bağışlamanın yolu gerçekle yüzleşmenden geçer. Bunu da unutma.

Oğlum karısını aldattı gelin beni suçladı

SORU: Dört yıl önce oğlumu sevdiği kızla evlendirdim. Karışmadım. Ama biliyordum anlaşamayacaklarını. Kız rahata alışmış. Evlendikten sonra da çok kilo aldı. Oğlum da başka kıza gönlünü kaptırdı. Boşanmaktan son anda vazgeçirdi ailesi. Bizimki de pişman oldu. Diğerinden ayrıldı. Gelin bana düşman gibi davranıyor. Beni suçluyor. Oğlumu kendini beğenmiş ve şımarık yetiştirmişim diye. Artık evlerine gidemiyorum. Lütfen bir yol gösterin. RUMUZ: YÜZSÜZ

CEVAP: Kilo aldı diye karısını aldatır mı insan? Bu yorumları ona da yaptıysan tabii ki sana düşman kesilir. Kendi kızına aynı hareket yapılsaydı nasıl hissederdin? Üstüne gitme. Zaten zor bir dönem. Yaralarını sarsınlar. Sen de bir süre telefonla iletişim kur. Zor dönemi atlattıktan sonra oğlunla konuş. Onlarla nasıl bir hayatın olsun istersin? Aranılmak istiyorsan samimi ol. Gelinini kızın gibi sev.

HOŞLANDIĞIM ADAM EVLİ

SORU: Uzun süredir bir erkeğe böyle hisler beslememiştim. İş nedeniyle tanıştığım erkek beni çok etkiledi. O da benden etkilendi. Sürekli mesaj atıyor. İnancım gereği çoğu kez uzak durmaya çalıştım. Tersledim. Ama belki de yalnızlık bazen çok düşündürüyor. Şeytana uyup güzel mesaj da atıyorum. Bundan nasıl kurtulurum bilmiyorum. RUMUZ: UZAK DİYAR

CEVAP: ‘Ateşle oynama yoksa ellerin yüzün yanacak’ diye çok sevdiğim bir şarkının sözleri tam sana göre. Birlikte olursan başına beladan başka bir şey almazsın. Yalnızlığın evli bir adamla geçer mi? Sevişmek dışında ne zaman senle olacak?

Sokaklarda el ele dolaşabilecek misin? Hepsini bırak geceleri başka bir kadınla uyuyan bir erkeği kabul edebilecek misin? Ailen, arkadaşların var. Onlarla daha çok zaman geçir. Boş zamanlarında ne yaparsan mutlu olursun bunun cevabını bul. Bir sürü ücretsiz atölye çalışmaları (resim, fotoğraf, müzik) var. Bunları araştırmakla ilk adımı at.

Kızımın erkek arkadaşı bana kur yaptı

SORU: 48 yaşındayım. Kızım üniversitede okuyor. Geçen gün erkek arkadaşını tanıştırmaya getirdi. Yalnız kaldığımız her an bana resmen kur yaptı. Kızıma nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum. Tabii yanlış anlar. Ama ondan uzak durması gerekiyor. Perişan oldum. Ya onu koruyamazsam diye çok korkuyorum. RUMUZ: KÜÇÜĞÜM

CEVAP: Önce bundan emin olmalısın. Bu tip tanıştırmalarda sevimli gözükmek için aşırı iltifatlar yapılabiliyor. Eğer eminsen onu biraz daha iyi tanıması konusunda yönlendir. Biraz zaman geçince tekrar yemeğe çağır. Ailede dayı, amca erkek kim varsa onları da usulüne uygun çağır. Yemekte vereceğiniz mesaj; kızımız değerli ve biz aileyiz. Güler yüzü de eksik etmeyin. ‘Görüşme!’ dersen ters tepki verebilir. Kızını önce Allah sonra sen koruyacaksın. Ama bir yere kadar. Tüm gün yanında olamazsın. Yoksa hayatı, iyiyi kötüyü nasıl öğrenecek?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder