Gündem Taciz mağduruna rapor eziyeti

Taciz mağduruna rapor eziyeti

Paylaş
Taciz mağduruna rapor eziyeti

Samsun'da öz amcasının tacizlerine uğrayan ve bugün 15 yaşındaki olan orta derece zeka geriliği bulunan A.A.'ya 3 ayrı kurum, 3 değişik rapor verdi

2008 yılının Kasım ayında ortaya çıkan olayda, özel bir okulda eğitim gören A.A., simit satan amcası 39 yaşındaki Dursun A.'nın kendisini taciz ettiğini önce 58 yaşındaki anneannesi Nahide Y.'ye anlattı.

Anneanne Nahide Y. de durumu önce kızı 42 yaşındaki Nuray A.'ya söyledi. Nuray A., kızının tacize uğradığından haberdar olduğunu, ancak eşinin kendisine inanmadığını söyleyince annesi Nahide Y. şoke oldu.

17 Kasım 2008 tarihinde, anne Nuray A. geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. A.A., yıllardır süren taciz olayını anneannesi Nahide Y. ile birlikte polise giderek anlattı. Bunun üzerine gözaltına alınan amca Dursun A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İLK RAPOR SAMSUN ADLİ TIP'TAN

Polis Merkezi'nde ifadesine başvurulan A.A.'ya, önce Samsun Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek rapor alındı. Raporda, ‘küçük kızın beyanlarına itibar edileceği, kendisini savunamayacak durumda olduğu ve yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmadığı’ belirtildi.

MAHKEME ÜNİVERSİTEYE GÖNDERDİ

Daha sonra Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan ve sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenilen davada, mahkeme heyeti A.A.'yı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne göndererek rapor alınmasını istedi.

Olayın ortaya çıkmasından bir ay sonra buraya giden küçük kıza bu kez, ‘orta derece zeka geriliği olduğu, ifadelerine itibar edilebileceği, olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu’ raporu verildi.

SON RAPOR İSTANBUL'DAN GELDİ

Yargılama devam ederken raporlardaki ruh sağlığı ile ilgili çelişki nedeniyle küçük kız bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumu'na muayene gönderilirken, tutuklu yargılanan amca Dursun A. ise cezaevinde kaldığı süre, sabit ikametgah adresinin olması ve raporun geliş süresi dikkate alınarak geçen yıl Mart ayında tahliye edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu A.A.'ya geçen yıl Kasım ayında verdiği raporda, ‘küçük kızın ifadelerine itibar edilebileceğini, kendisini savunacak durumda olmadığını ve olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu’ belirtti.

Mahkeme heyeti, rapor alınmasını isterse A.A.'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderileceği ve 4'üncü kez rapor alınacağı belirtildi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)

2