Gündem Taciz sanığından şok eden savunma

Taciz sanığından şok eden savunma

Paylaş
Taciz sanığından şok eden savunma

Adapazarı'nda bayramlaşmak üzere geldiği evde, 21 yaşındaki engelli kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Ercan Y, mahkemede şok savunma yaptı

Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Cinsel istismar’ suçlamasıyla açılan davaya konu olay geçen yıl eylül ayında yaşandı. Polise başvuran İ.G., bedensel engelli kızı H.G.’yi üst katta oturan komşularına bırakarak, Yazlık Mahallesi’ne akraba ziyaretine gittiklerini, bu arada komşularının evine bayram ziyaretine gelen 51 yaşındaki Ercan Y.’nin kızına cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü.

Polis tarafından o tarihte gözaltına alınan E.Y. suçlamayı kabul etmedi ve savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak kızın üzerinde bulunan sperm örneklerinin Adli Tıp Kurumu ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Labaratuvarı’nda yapılan incelemesinde Ercan Y.’ye ait olduğu belirlenince tutuklandı.

"ANNESİYLE BİRLİKTE OLUYORDUM"

Adapazarı Adliyesi’nde yapılan davanın ilk duruşmasına tacize uğradığı iddia edilen H.G., annesi Ü.G., babası İ.G. ve tutuklu bulunan sanık Ercan Y. katıldı.

Davada ifade veren Ercan Y., "Ben mağdurenin annesi ile birlikte oluyordum. Ancak kesinlikle mağdure ile birlikte olmadım. Onunla cinsel ilişki kurmadım" dedi. Sanığın bu sözleri mahkeme salonundakileri şok etti.

ANNE Ü.G. YALANLADI

Anne Ü.G., "’Yalan" diye bağırarak kendini yerden yere attı. Bunun üzerine mahkeme hakimi kadını ve eşini salondan çıkarttı. Sanık Ercan Y. ifadesinin devamında şunları söyledi:

"Polis laboratuvarında mağdurenin giysilerinde benim spremlerine rastlandığı belirtilmektedir. Bunu mağdurenin annesi yapmış olabilir. Yani bana suçu atmak için kendisi ile korunmalı ilişkiler kurduğumuz için o spremlerden mağdurenin giysilerine sürmüş veya bulaştırmış olabilir.

Benden para talep ediyordu. Ben de vermeyeceğimi söyleyince münakaşa çıktı ve ilişkimizi bitirmek istedim. Beni Adapazarı’na rezil edeceğini söyledi ve bu olaylar old

." Taciz mağduru özürlü kızın annesi U.G. ise sanığının yalan söylediğini öne sürerek, "Benim kendisi ile hiçbir ilişkim olmadığı gibi merhabam da yok. Kendisi suçtan kurtulmak için bu şekilde ifade vermektedir" dedi.

KAPALI CELSE KARARI

Mahkemede ifade veren engelli H.G. de bağırıp çığlıklar atınca, Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine duruşmanın genel ahlaka aykırı olması nedeniyle kapalı celse yapılması kararlaştırılarak salon boşaltıldı.

Yaklaşık 2 saat süren duruşma, sanık Ercan Y.’nin tutukluluğunun devamına karar verilerek ertelendi.

Zafer TOKUŞ/DHA