Siyaset Tacizci büyükelçi geri çağrıldı
Paylaş
Tacizci büyükelçi geri çağrıldı

İsrail'in Oslo Büyükelçisi Naim Araidi, büyükelçilik personeline karşı seks tacizinde bulunmakla suçlanınca ülkesine çağrıldı. Büyükelçi Müsteşarı George Deek, konu hakkında açıklama yapmak istemediğini söyledi

İsrail’in yüksek tirajlı gazetelerinden Yedioth Ahronoth da büyükelçi Naim Araidi’nin taciz suçlamaları nedeniyle ülkesine çağrıldığını doğruladı. Olay ilk kez Norveç’in Aftenbladet gazetesinde yer aldı. Gazete, büyükelçi ve ülkesinin adını açıklamadan, Araidi için sadece "Bir ülkenin büyükelçisi personelini taciz etmekle suçlanıyor" yazılı haber yayımladı.

Haberin Devamı

ABD’de İnternet Sayfası bulunan Richard Silverstein ise, isim yasağının kendisini etkilemeyeceğini belirterek Büyükelçinin adını ve ülkesine çağrılış nedenlerini açıkladı. İsrail Gazetesi Yedioth Ahronoth, Büyükelçinin adını kullanmadan yayımladığı haberde, büyükelçilikte ve rezidansda çalışan personelin, Büyükelçi Naim Araidi’ni seks düşkünü olmak ve personelini taciz etmekle suçladığını yazdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, suçlamalarla ilgili olarak konunun araştırılması için büyükelçinin geri çekildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Naim Araidi’nin diplomatik eğitimi yok. Ancak, İsrail’de Arap azınlığı temsil ediyor ve ülkemizin Araplarla sorunlarının çözümüne katkıları olduğu için Büyükelçi olarak Oslo’ya atanmıştı. İddialar konusunda soruşturma başlattık."

Haberin Devamı

İsrail’in, büyükelçiyi çekmeden önce Oslo’ya bir hukukçu müfettiş göndererek iddialarla ilgili hakkında geniş bilgi edindiği ve gerekli delilleri topladıktan sonra geri çekme işlemini gerçekleştirdiği bildirildi.

Ünsal TURAN/DHA