Gündem Tacizci diye babasını öldürmüş

Tacizci diye babasını öldürmüş

Paylaş
Tacizci diye babasını öldürmüş

Samsun'da 2009 Ekim ayında babası 62 yaşındaki Kadir Akın'ı sokak ortasında 3 yerinden bıçaklayarak öldüren İmdat Akın, babasını tacizci olduğu için öldürdüğünü söyledi

Merkez Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde 3 ay önce meydana gelen olayda, işsiz olan İmdat Akın, babası Kadir Akın'ı önce sopayla dövdü.

Kaçarak evden dışarıya çıkan babasının peşinden elinde ekmek bıcağı ile giden İmdat Akın yakaladığı Kadir Akın'ı 3 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Kadir Akın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle bugün ilk kez hakim karşısına çıkan İmdat Akın, babasının bir tacizci olduğunu ileri sürdü.

"ERKEKLER TUVALETİNDE TACİZ ETTİ"

Akın, şunları söyledi: “Bir akrabamız, bakamadığı için 2 yıl önce kızları C.G.'yi bize evlatlık olarak verdi. Babamın kendisini parka götürdüğünü, erkekler tuvaletine soktuğunu ve taciz ettiğini söyledi. Ben de babama doğru olup olmadığını sordum. İnkar edip çocuğa vurmaya çalıştı. Ben de ona vurdum.

Küfürleştik ve kavga çıktı. Elinde bulunan bıçağı aldım, kendimi korumak isterken bu olay meydana geldi. Babam bir tacizciydi. 5 yıl önce de öz torununu taciz etmişti.”

"BENİ ELİYLE TACİZ ETTİ"

Tanık olarak dinlenen C.G. de sanığın savunmasını doğrulayarak, “Birkaç kez eliyle beni taciz etti. Ben de İmdat abiye söyledim” diye konuştu. Duruşmaya katılan Kadir Akın'ın diğer çocuğu 21 yaşındaki Serdar Akın ise kardeşini suçlayarak, “C.G.'yi kendisi rahatsız ediyordu. Bir kez onu öperken gördüm.

Kardeşim kızı seviyor ve babamdan kıskanıyordu. Olay da bu yüzden olmuştur. Kendisinden şikayetçiyim” dedi. Anne Emine Akın ise eşini öldüren oğlundan şikayetçi olmadığını belirtti. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)