Gündem Tacizci müdürü linç ediyorlardı

Tacizci müdürü linç ediyorlardı

Paylaş
Tacizci müdürü linç ediyorlardı

Tacizci okul müdürü, adliye çıkışında kız öğrencilerin yakınları tarafından az kalsın linç ediliyordu

Adana'nın Kozan ilçesinde, torpil yapma bahanesiyle kendi koltuğuna oturttuğu kız öğrencilerin bacaklarını okşayarak taciz ettiği ileri sürülen ilköğretim okulu müdürü 38 yaşındaki İ.S.'yi linç edilmekten polis kurtardı. Cezaevine gönderilen ve daha önce de taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan 2 çocuk babası müdürün, kızların şikayetlerinden vazgeçmesi için ailelerine aracı gönderdiği iddia edildi.

İddiaya göre, Şevkiye Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü 2 çocuk babası İ.S., geçen perşembe günü 8'inci sınıf öğrencileri 14 yaşındaki E.K. ve H.A.'yı iş yaptırmak için ayrı ayrı odasına çağırdı. Öğrencileri kendi koltuğuna oturtan okul müdürü, iddiaya göre kızlara, "Buraya çok yakıştınız. Size polis kolejini kazandırırım. Sınavlarda torpil yaparım" diyerek sarkıntılık yapıp, elle taciz etti.

AMCASININ KIZINA ANLATTI

Müdürün bacaklarını okşadığı öne sürülen kızlardan E.K., bir süre sonra durumu yaşıtı amcasının kızına anlattı. Amcasının kızı da, durumu E.K.'nın babası M.K.'ya söyledi. Baba M.K. kızıyla konuşup, olayı anlatmasını istedi. Babasına müdürün kendisi ve arkadaşını taciz ettiğini söyleyen E.K., İ.S.'nin kendilerini odasına çağırdığını, burada eliyle bacaklarını okşadığını ve sarkıntılık yaptığını anlattı. Bunun üzerine baba M.K., müdür hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

POLİS BİBER GAZI SIKARAK KURTARDI

İddialar üzerine İ.S., dün akşam savcılığın talimatıyla gözaltına alındı. Savcılıkça ifadesi alınan İ.S. suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben bir şey yapmadım, iftira atıyorlar. Benim müdürlüğümde gözleri var, beni düşürmek için bu oyunu kurdular. Ben suçsuzum" dedi. 'Cinsel istismar ve taciz' suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen İ.S., tutuklandı.

Tutuklanan Müdürü, adliye çıkışında kızların yakınlarının saldırısına uğradı. Çevik kuvvet polislerinin etten duvar ördüğü adliye binasında toplanan yaklaşık 50 kişi, İ.S.'yi linç etmeye kalkıştı. Polisle kabalık arasında kısa süreli arbede yaşandı. İ.S., güçlükle otomobile bindirilip, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü ancak burada da saldırıya uğradı. Polis, öfkeli kabalığı biber gazı sıkarak dağıttı.

ARACI GÖNDERİYORLAR

Öğrencilerden E.K.'nın kasaplık yapan babası M.K., Müdür İ.S.'nin tanıdığı siyasilerin de aralarında bulunduğu bir çok kişinin aracı olmak için evine geldiğini, kendilerine bir yanlış anlaşılma olabileceğini belirterek şikayetlerini geri almalarını istediklerini söyledi. Kızının yalan söylemeyeceğini, Müdürün 2007 yılında da adının bir taciz olayına karıştığını ancak o alayın örtbas edildiğini ileri süren M.K. şunları söyledi:

"Davamızdan vazgeçmemiz için bize baskı yapıyorlar. Ne kadar tanıdık var ise araya girmeye çalışıyor ama ben onlara, 'Sizin kızınızı taciz etseydi ne yapardınız?' diye soruyorum. Davamdan vazgeçmeyeceğim. Kızımın psikolojisi bozuldu, 'Ben arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım?' diyerek okula gitmiyor. Onlar daha çocuk bunları hak etmediler."

M.K. diğer kızın ailesine de baskı yapıldığını, kendilerine gelen aynı okuldan başka bir kız öğrencinin de kendisini müdürün taciz ettiğini söylediğini, ancak korktuğu için şikayetçi olamadığını anlattığını ileri sürdü.

Bu arada İ.S.'nin 2007'de aynı okulda, öğrencisine taciz iddiasıyla soruşturma geçirdiği, ancak müfettişlerce suçlu bulunmadığı öğrencinin de şikayetten vazgeçtiği belirtildi

DHA

3