Gündem Tacizci öğretmene 46 yıl hapis

Tacizci öğretmene 46 yıl hapis

Paylaş
Tacizci öğretmene 46 yıl hapis

8 kız öğrenciye elle tacizden yargılanan ilköğretim sınıf öğretmeni Ahmet Karaca'ya 46 yıl hapis verildi

Antalya'da 8 kız öğrenciyi elle taciz ettiği suçlamasıyla tutuklanan ve yargılandığı mahkeme tarafından 37 yıl 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılan, bu kararın Yargıtay tarafından bozulmasıyla yerel mahkemede yeniden yargılanan ilköğretim sınıf öğretmeni 51 yaşındaki Ahmet Karaca'ya 46 yıl 2 ay 26 gün hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

'KOMPLOYA KURBAN GİDİYORUM'
Merkeze bağlı Göçerler Köyü İlköğretim Okulu'nda 4'üncü sınıfı okutan Ahmet Karaca, 2005- 2006 yılları arasında iddiaya göre bazı kız öğrencilerine elle tacizde bulundu. Bir öğrencinin durumu ailesine anlatmasıyla veliler ayaklandı. Veliler 8 öğrenciyle birlikte önce okul müdürüne, ardından Sanayi Polis Merkezi'ne giderek, öğretmen Ahmet Karaca hakkında şikayetçi oldu. Kız öğrenciler, "Öğretmenimiz eteğimizden içeri elini sokup, 'Hoşunuza gidiyor mu' diye soruyordu" dedi. Öğretmen Karaca ise kendisinin Atatürkçü bir çizgide olduğunu ve bu nedenle komploya kurban edildiğini söyledi. Karaca 15 Aralık 2006 tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu.

YARGITAY KARARI BOZDU

Haberin Devamı

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda öğretmen Ahmet Karaca, 8 defa ayrı ayrı 4'er yıl 8'er ay 7'şer gün olmak üzere toplamda 37 yıl 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmen Ahmet Karaca'ya verilen ceza, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, tacize uğrayan çocuklara Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından, "Olaydan dolayı travma sonrası stres bozukluğu" teşhisi konulmasına rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin 'çocukların ruh sağlıklarının bozulmadığına' dair rapor verdiğini ve bu çelişki nedeniyle kararın bozulduğunu bildirdi.

Yargıtay, tacize uğradıklarını iddia eden öğrenciler H.A., K.O., E.K., S,Ç, S.T, T.K, M.Y ve G.E.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınması ve cezanın bu rapora göre verilmesini istedi.

RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTI

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden toplanan Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, öğrencilerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek yeni rapor alınmasına talep etti. İstanbul Adli Tıp Kurumu'na toplu olarak gönderilen 8 öğrenciden, bir öğrencinin ruh sağlığının bozulduğunu belirten rapor, duruşmadan önce mahkemeye ulaştı. 7 öğrencinin ruh sağlığında bozulma olmadığına karar veren İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nin, bugün 12 yaşında olan E.K. isimli öğrencinin sağlığının bozulduğu kararı aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

OLAYDAN ÇOK UTANIYORDUK

Raporda, "Öğretmenlerinin kendilerini taciz ederken diğer öğrencilere başlarını yere doğru bakması talimatını verdiğini belirten E.K., 'Aramızdan seçtiğini taciz ediyor, bu sırada diğer arkadaşlarımızın sırada yere doğru bakmasını istiyordu. Tacize uğrayan arkadaşlarla dışarda birbirimizin gözüne bakınca acı çekiyorduk. Bu olaydan çok utanıyorduk. Kimseye söyleyemiyorduk. Sürekli bu konuyu kafama takıyorum. Bunun bir rüya olmasını diliyorum' demiştir. Çocuğun sürekli ağlamaklı bir ses tonu ile konuşmasından yoğun korku, panik, mutsuzluk, kaygı, kaçınma, utanma ve yoğun çaresizlik içinde depresif ruh hali bulunduğuna kanaat getirilmiştir" denildiğine dikkat çekildi.

Son sözü sorulan öğretmen Ahmet Karaca, "Herhangi bir suç işlemedim. Daha önceki beyanlarımı tekrar ederim. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Duruşmaya taciz edilen çocuklar katılmazken, hepsinin babası mahkemede hazır bulundu.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENE CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti, öğrenci- öğretmen ilişkisinin sağladığı nüfuzu kullanarak sanığın eylemi gerçekleştirdiğine kanaat getirdi. Mahkeme E.K. isimli kız çocuğunun taciz edilerek ruh sağlığının bozulduğu gerekçesiyle Karaca'ya 13 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası verdi. Diğer öğrenciler M.Y., G.E., T.K., S.T., S.Ç., K.O., ve H.A.'nın ruh sağlında bozulma olmadığı ancak tacize uğradıkları belirlendiği için herbiri için 4'er yıl 8'er ay 7'şer gün hapis cezası uygun görüldü. Öğretmen Karaca, toplamda 46 yıl 2 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı.

TESLİME TOSUN / ANTALYA, (DHA)