Dünya 'Tacizci papazlar hadım edilsin'

'Tacizci papazlar hadım edilsin'

Paylaş
'Tacizci papazlar hadım edilsin'

Roma Katolik Kilisesi'ne mensup kimi papazların çocuklara cinsel tacizde bulunması ve tecavüz etmesinin ardından gündemin ilk sıralarına taşıdı

İtalya’daki günlük gazetelerden "Il Giornale", bugünkü başyazısını bu konuya ayırarak, "Çocuk tecavüzcüsü papazlar hadım edilsin" önerisinde bulundu.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Vittorio Feltri’nin imzasını taşıyan başyazıda, çocuk tacizine öteden beri din ve ırktan bağımsız olarak dünyanın her yerinde rastlanabildiğine işaret ederek, "Papazlar da; erdemleri de, zaafları da olan insanlardır. Ancak cinsel namus vaaz eden bir meslek icra etmelerinden dolayı, onların zaaflarının daha fazla ön plana çıkması da doğaldır" görüşü savunuldu.

TÜYLER ÜRPERTİCİ BİR MESELE

Yazıda, çocuk tacizciliğinin iflah olmaz bir hastalık olduğu vakalarla ilgili olarak, uzmanların kimyasal hadım önerisinde bulunmakta olduğu hatırlatılarak, "Bu tüyler ürpertici bir meseledir:

Yetişkin bir insan, çocuklara tacizde bulunuyorsa, daha da kötüsü onlara tecavüz ediyorsa, din adamı olup olmamasına bakılmaksızın mutlaka mahkum edilmelidir" değerlendirilmesine de yer verildi.

Roma Katolik Kilisesinin imaj zedelenmesi korkusuyla bu tür skandalları dışarı yansıtmama eğilimi içinde bulunduğu, ancak bu alışkanlığın artık değişmesi gerektiği savunulan başyazıda, Vatikan’a çocuk tacizine karışan papazların listesini açıklama çağrısı yapılarak şöyle denildi:

"Vatikan’daki yetkililerden artık daha fazla çaba bekliyoruz: Yargılanması, hatta gerekiyorsa hapse tıkılması gereken ahlaksızların listesi açıklanmalı. Bunlar arasından gönüllüler çıkarsa, kimyasal yöntemle hadım edilmeleri neden mümkün olmasın? Hadım edilmiş bir kardinal, cehennemlik olandan evladır."

Yazıda Roma Katolik Kilisesinin, çocuk tecavüzcüsü papazlar nedeniyle ABD, Avusturya, İrlanda ve Hollanda’da özür dilemenin ardından, şimdi Almanya’da da aynı skandalla yüz yüze olduğu anımsatılarak, "Artık özür dilemek de yeterli değil" görüşü savunuldu.

Haberin Devamı