Gündem Tacizci patrona 12.5 yıl hapis

Tacizci patrona 12.5 yıl hapis

Paylaş
Tacizci patrona 12.5 yıl hapis

Antalya'da yanında çalışan 14 yaşındaki A.Ö. adlı küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan patron 12.5 yıl hapis cezası aldı

Antalya Korkuteli'ndeki Nur Reklam'da telefonlara bakan A.Ö., geçen yıl Haziran ayında, patronu Turan Pırnaz'ın işyerinde kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, evli olan Pırnaz, 1 Temmuz günü sevk edildiği mahkemece ‘küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunmak’, ‘hizmet ilişkisini kötüye kullanma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

"NUR CEMAATİNİN ÖNDE GELENLERİNDENİM"

Kendisini, ‘Nur cemaatinin önde gelenlerinden birisi’ olarak tanıtan Turan Pırnaz, savcılıktaki ifadesinde, “Namazında niyazında olan birisiyim. Taciz etmem söz konusu değil” diye savunmuştu.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ve A.Ö.'nün ‘majör depresyonda olduğu ve cinsel taciz nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu’ yönündeki rapor okundu.

Son sözü sorulan Pırnaz, küçük kızı suçlayarak, “Ben bugüne kadar polis karşısına bile çıkmadım. Yapmadığım bir şeyden yargılanıyorum. Eğer ben böyle bir şey yapmış olsam, buraya darağacı kurulsun ve idam cezasına razıyım. Bu çok ciddi bir iftiradır” dedi.

Kısa bir aranın ardından kararı açıklayan mahkeme, Turan Pırnaz'a 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Pırnaz, cezayı duyduktan sonra, “Verdiğiniz bu cezadan dolayı vicdanınız rahat mı?” dedi.

Jandarma, Pırnaz'ı dışarı çıkartırken, üzülen yakınları birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Çıkışta ise tacize uğrayan A.Ö. ağlayarak yakınlarına sarıldı, “Kurtuldum, kurtuldum bu adamdan” diye gözyaşı döktü.

Teslime TOSUN/ANTALYA (DHA)