Gündem Tacizci uyudu, tecavüzden kurtuldu

Tacizci uyudu, tecavüzden kurtuldu

Paylaş
Tacizci uyudu, tecavüzden kurtuldu

Samsun'da iş arkadaşı 15 yaşındaki S.Ö.'yü ormanlık alana götüren 24 yaşındaki Abdullah Y., genç kızı elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istediği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı

Kavak İlçesi’nde geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda, bir kiremit fabrikasında işçi olarak çalışan Abdullah Y., mesai arkadaşı olan S.Ö. ile akşam saatlerinde sigara içmek için dışarıya çıktı.

İddiaya göre genç kıza, "Sana bir şey diyeceğim" diyerek birlikte ormanlığa doğru yürüyen Y., daha sonra S.Ö.’yü ölümle tehdit ederek zorla kaçırdı.

Gece geç saatlere kadar yürüdükten sonra ormanın içinde ateş yakan Abdullah Y., genç kıza sarılarak önce elle taciz etti. Ardından da cinsel ilişkiye girmek istedi.

Ancak S.Ö. karşı koyarak buna izin vermedi. Bir süre daha tacizlerine devam eden Abdullah Y., sabaha karşı uyudu. Bunu fırsat bilen S.Ö. de kaçarak polise gidip şikayetçi oldu.

Yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Abdullah Y., cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıktı.

"ELİMİ BİLE SÜRMEDİM"

Savunmasında kendisinin suçsuz olduğunu dile getiren sanık, "Aynı işyerinde çalışıyorduk. Bir akşam üzeri sigara içmek için dışarıya çıktık. Benimle konuşmak istediğini söyleyerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık.

Ne kadar yürüdüğümüzü bilmiyorum. Daha sonra ben yorgunluktan uyuya kalmışım. Sabah olunca uyandım. Ancak o yanımda yoktu. Ona elimi bile sürmedim" dedi.

"ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ"

Duruşmaya şehir dışında olduğu için katılmayan S.Ö. ise, talimatla alınan ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Sigara içmek için fabrikanın dışına çıktık. Arka tarafı ormanlıktı.

Sana bir şey diyeceğim diyerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ormanın içine girince (Seni kimselere yar etmem. Benim olacaksın) diyerek beni sürüklemeye başladı. Direnince de beni ölümle tehdit etti.

"ELLE TACİZ ETTİ"

Uzun bir süre yürüdükten sonra bir yerde durduk. Odun toplayıp ateş yaktı. Daha sonra da bana sarıldı. Elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istedi. Karşı koyduğum için başarılı olmadı. Bir süre sonra uyuyunca ben de kaçtım" diye konuştu.

Mahkeme, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan randevu alınmasına karar verip, sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

Murat SANDIKÇI/DHA

2