Gündem Tacizcisini dedektif gibi yakaladı!

Tacizcisini dedektif gibi yakaladı!

Paylaş
Tacizcisini dedektif gibi yakaladı!

Tacizcisini dedektif gibi yakaladı!

Konya’da bir kadın öğretmeni 5 yıl boyunca ankesörlü telefonla arayarak rahatsız eden evli ve 2 çocuk babası tacizci, "Cinsel Tacizden" 1 yıl 3 ay, "Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma" suçundan ise 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Heyeti hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Konya 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan evli ve 2 çocuk babası R.D. (36) katılmazken, İngilizce öğretmeni F.D. (34) hazır bulundu.

Haberin Devamı

Mahkeme Heyeti, F.D’nin sanıkla cep telefonu konuşmalarında yer alan cinsel içerikli cümlelerin yer aldığı CD üzerinde, bilirkişi incelemesinin yaptırıldığını belirtti.

Heyet, sanığın cinsel taciz suçunu işlediği anlaşıldığından 1 yıl 3 ay, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık hakkında verilen cezada, sanığın sabıkasının bulunmaması, duruşmadaki tavrı ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Sanığın 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutularak denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği takdirde, hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşürüleceği bildirildi.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN OLARAK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTIĞINA İNANIYOR

İngilizce öğretmeni F.D, tacizcinin yakalanması için çok çaba sarf ettiğini, adeta dedektifliğe soyunduğunu söyledi.

Ancak adaletin verilen kararla yerini bulduğuna dikkat çeken F.D, "Gerçekten çok huzurluyum. Vicdanen rahatım. Benim mücadelemi gören herkes destek verdi. En büyük destekçilerim ise öğrencilerim oldu" dedi.

F.D, yaşadığı psikolojik olaylar nedeniyle tazminat davası açacağını da ifade ederek, şunları kaydetti:
"Mahkemeye verdiğim konuşmaların yer aldığı CD, çok işe yaradı. Olay ilk duyulduğunda çevremdekiler neredeyse beni suçlayacaktı. Sanki rahatsız eden kişiye ben yüz vermişim gibi suçlandım. Mücadele isteğim bu yaşananlardan dolayı çok artmıştı. Öğretmen olarak üzerime düşeni yaptım. Hakkımı sonuna kadar aradım. Bugüne kadar mesleğimden dolayı insanlara hep örnek olmaya çalıştım. Bu davranışımın da doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Umarım bu karar ’ankesörlü telefonla arayan sapık yakalanmaz’ düşüncesini yok eder. Herkes hakkını arar."

MÜCADELENİN AYRINTILARI

Öğretmen F.D’yi (34) 5 yıl önce bir kişi, ankesörlü telefonlardan her ay birkaç kez arayarak rahatsız etmeye başlayınca, genç öğretmen tacizcinin yakalanamayacağı düşüncesiyle ilk başta Cumhuriyet Savcılığına durumu bildirmedi, ancak telefonla yapılan tacizlerin arkasının kesilmemesi üzerine geçen yıl şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Yakalanmasına çok güç olarak bakılan tacizcinin aradığı ankesörlü telefonlardan 20’sinin yerini, savcılığın da yardımıyla belirledikten sonra adreslerini cep telefonuna kaydeden F.D, savcıdan ve polisten nasıl davranması gerektiği konusunda bilgi aldı.
Polisle birlikte şüphelinin yakalanması için bir çok taktik geliştirildi.
Öğretmen F.D, tacizci en son aradığında telefonu kapatmak yerine onu oyalamak için sohbet etti. Genç kadın, şüpheliyle kulaklık yardımıyla konuşurken aranan numaranın adresini mesajla polise gönderdi. Hemen harekete geçen polis, verilen adresteki telefon kulübesinde, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen tacizciyi 9 ay önce suçüstü yakaladı.

Metin Bolat / AA