Türkiye (Son Dakika) Tacizcisini vuran ablasını alnından öptü

Tacizcisini vuran ablasını alnından öptü

Paylaş
Tacizcisini vuran ablasını alnından öptü

Kendisini taciz eden adamı vuran ablası gözaltına alınıp Adli tıp'a götürülürken, erkek kardeşi 'Eline sağlık. Başını dik tut' diyerek alnından öptü

Adana'da evli ve 2 çocuk annesi 33 yaşındaki E.S., kendisini taciz ettiğini öne sürdüğü oto döşemecisi 40 yaşındaki Ali Şerit’i tabancayla vurup, ağır yaraladı. Olaydan sonra gözaltına alınan E.S., sağlık raporu için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken ağlarken, kardeşi 28 yaşındaki Mehmet S., polislerin arasında ablasına sarılıp, "Eline sağlık. Başını dik tut" diyerek, alnından öptü.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nde dün öğleden sonra meydana geldi. İddiaya göre, 3-4 ay önce E.S.’nin eşi G.S. hastalanıp, çalışamaz duruma geldi. G.S.’nin arkadaşı Ali Şerit de, hem komşusu hem de çocukluk arkadaşına yardımcı olmak için sık sık evlerine gelmeye başladı. Bu ziyaretlerde Ali Şerit, arkadaşının karısı E.S.’yi taciz etmeye başladı. E.S., Ali Şerit’in tacizlerini eşine söylemekten çekindi. Sahibi oldukları evin rutubetli olduğunu bahane ederek eşini başka bir mahallede ev kiralamaya razı etti. Aile başka bir mahallede ev tutup, taşındı.

ÇANTASINDA BİBER GAZI VE TABANCA TAŞIYORDU

Dün saat 14.00 sıralarında E.S., evlerini kiralamak isteyen kişilerle mahalleye geldi. Giderken de tacizden korktuğu için biber gazı tüpü ve evdeki ruhsatsız tabancayı çantasına koydu. E.S.’nin eve geldiğini gören Ali Şerit, hemen yanına gitti. Kiralamak isteyenler evi gezdikten sonra ayrıldı. Ali Şerit, baş başa kaldıkları kadını yine taciz etmeye başladı. E.S. çantasından biber gazını çıkarıp, Ali Şerit’in yüzüne sıktı. Bu sırada çantasından tabancayı çıkarıp, peş peşe ateşledi. Sıkılan 5 kurşundan biri Ali Şerit’in göğsüne isabet etti. Ali Şerit, kanlar içinde kalırken, E.S. olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşlar, eve girdiklerinde Ali Şerit’i ağır yaralı halde bulup, ambulans çağırarak, hastaneye gönderilmesini sağladı.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Olayı soruşturan Cinayet Bürosu dedektifleri, akşam saatlerinde E.S.’yi yakalayıp, gözaltına aldı. E.S., ilk ifadesinde "Eşimin 20 yıllık arkadaşı. Ailecek görüşüyorduk. 3-4 ay önce eşim G.S. rahatsızlandı, çalışamaz oldu. Ali Şerit bize gelip, gittikçe beni rahatsız etmeye başladı. Kocama anlatsaydım kesinlikle onu öldürürdü, o zaman da başımızda kimse olmaz, sahipsiz kalırdık. Bu yüzden eşime evin çok rutubetli olduğunu söyleyip, değiştirmeyi teklif ettim. Sırf o adamın tacizlerinden kurtulmak için başka mahalleye taşındık. Evimizi de kiraya verdik" dedi.

Başka mahalleye taşınmasına rağmen Ali Şerit’in tacizlerinden kurtulamadığını savunan E.S., "Kocama kendisine ümit verdiğimi, benim ona yanaştığımı söyleyeceği tehdidiyle benimle birlikte olmak istiyordu. Öğle saatlerinde kiracıya göstermek için eve gittim. İşyeri evimizin karşısında olduğu için o da geldi. Kiracının yanında bir şey yapmadı ama onlar uzaklaşınca yine taciz etmek istedi. Çantamdaki biber gazını çıkartıp yüzüne sıktım. Sonra da tabancayı çıkartıp peş peşe ateşledim. Pişman da değilim" diye konuştu.

'SAKIN AĞLAMA'


Polis ekibi, sorgulamadan önce E.S.’yi sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürdü. Kadının kardeşi Mehmet S., binadan çıkarken ağlamaya başlayan ablasına sarılıp, "Eline sağlık. Başını kaldır, dik tut. Sakın ağlama" diye teselli etti. Polis aracına binmek üzere olan ablasının alnından öperek polis merkezine gönderdi.

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen Ali Şerit’in, hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

Haberin Devamı