Gündem Tacizi şikâyet etti, sürüldü

Tacizi şikâyet etti, sürüldü

Paylaş
Tacizi şikâyet etti, sürüldü

Gaziantep'teki bir okulda müdür vekilinin cinsel tacizine uğradığını iddia eden kadın müdür yardımcısı sürgün yedi

Gaziantep'teki bir lisede Müdür Vekili Fatih Ç.’yi kendisini taciz ettiği gerekçesiyle şikayet eden Müdür Yardımcısı Aysun U. İslahiye İlçesi’ne tayin edilirken, şikayetçi olduğu Müdür Vekili kınama cezasına çarptırıldı. Müdür Vekili Fatih Ç.’den 2006 yılında aynı gerekçeyle şikayetçi olan başka bir kadın öğretmenin de sürgün edildiği ortaya çıktı.

'CİNSEL İHTİYAÇLARIN VARDIR'

Müdür Yardımcısı Aysun U., 17 Ağustos’ta Karşıyaka Polis Merkezi’ne giderek Müdür Vekili Fatih Ç.’nin kendisine, “Eşinden yeni boşandın, cinsel ihtiyaçların vardır” diyerek tacizde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bu olaydan iki gün sonra da Fatih Ç., Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu’na Aysun U., hakkında ‘görevini savsakladığı’ gerekçesiyle şikayet dilekçesi verdi. Taciz edildiğini ileri süren Aysun U., Gaziantep Adliyesi’nde de iddialarını tekrar dile getirirken, Fatih Ç.’nin kendisini kastederek ‘Onun rehber öğretmenle okulda yediği haltları biliyorum’ diyerek iftira attığını da ileri sürdü.

'KOMPLO KURDU'

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Karşıyaka Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Fatih Ç. ise, “Aysun U. beni odasına çağırarak komplo kurmak istedi. Ancak, gitmedim ve komplo gerçekleşmedi. Benden önceki müdür vekili Hakan Bozgeyik de taciz iddiasıyla görevinden alınmıştı ve okulumuzdan ayrılırken bana, ‘Aysun hocaya dikkat et. Her şeye dili döner, bana komplo kuran odur’ demişti” diyerek suçlamayı kabul etmedi.

ESKİ MÜDÜR VEKİLİ YALANLADI

Ancak, Müdür Vekili Fatih Ç.’nin Aysun U.’yu suçlamak için ismini verdiği eski müdür vekili Hakan Bozgeyik, Fatih Ç.’nin iddialarını yalanladı. Bozgeyik’in ifadesinde Fatih Ç.’ye Aysun U. ile ilgili öyle bir beyanda bulunmadığını, kendisinin görev yerinin değiştirilmesinde de Aysun U.’nun bir faktörünün olmadığını, kendisine bu kişinin komplo kurduğu yolunda da bir beyanının olmadığını ileri sürdü.

Bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından görevlendirilen müfettişlerin raporu doğrultusunda, taciz şikayetinde bulunan Aysun U., İslahiye İlçesi’ne atanırken, Müdür Vekili Fatih Ç. ise kınama cezası aldı.

4 YIL ÖNCE DE TACİZ ŞİKAYETİ



Bu arada hakkında yardımcısının taciz suçlamasında bulunduğu Fatih Ç.’den, 2006 yılında 19 Mayıs Lisesi’nde yine müdür vekili olduğu dönemde İngilizce öğretmeni U.Ü.’nün de taciz iddiasıyla şikayetçi olduğu, 3 ay süren soruşturmanın ardından son olayda olduğu gibi taciz şikayetinde bulunan kadın öğretmenin Araban İlçesi’nin Elif Beldesi’ne tayininin çıkarıldığı, Fatih Ç.’nin ise makamını koruduğu ortaya çıktı.

Söz konusu taciz suçlamasında bulunan U.Ü.’nün babasının da öğretmen olduğu, 4 yıl önceki bu soruşturma sırasında müfettişlerin okuldaki öğretmenlere, “Müdürünüz size nasıl yaklaşıyor, Size hangi gözle bakıyor, Size bakışı hangi hissi uyandırıyor, seks ya da cinsellikle ilgili konuşuyor mu?” gibi sorular yönelttiği belirtildi.

SUÇSUZ İSE NİYE KINAMA VERDİNİZ?

İslahiye’ye tayin edilen Aysun U.’nun babası Hasan Uygun, kızının haksız bir işleme tabi tutulduğunu savunarak şöyle dedi: “Milli Eğitim Müdürlüğü olayı kapatmak için haksız bir uygulama yaptı. Madem müdür bey suçsuz, niye kınama cezası veriliyor. Mağdur olan görevinden uzaklaştırılıyor, suçlu olan yerinde oturuyor, bu nasıl uygulama? Kızım şu anda henüz tayin kararını tebellüğ etmedi. Salı günü kendisine yeni görev yeri tebliğ edilecekmiş. Ancak, bu haksız uygulamanın iptali için idare mahkemesine yürütmenin durdurulması için dava açacağız ve bu işin peşini bırakmayıp, yasal tüm haklarımızı kullanacağız.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: ÖNCEKİ İDDİADAN HABERİM YOK

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tayini doğrularken, Müdür Vekili Fatih Ç. ile ilgili daha önce de taciz suçlamasıyla şikayetçi olunduğu ve soruşturma yapıldığından bilgisinin olmadığını, müfettişlerin de bu konuyu raporlarında belirtmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Müfettişlerimiz Müdür Vekili Fatih Ç.’nin yardımcısı için ‘O kadınlığını ve dişiliğini kullanıyor, yapması gereken işleri başkalarına yaptırıyor’ şeklinde hakarette bulunduğu için kınama, Aysun A.’nın ise kendisinin taciz edildiğiyle ilgili iddialarını ispatlayamadığı için maaştan kesme ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. Bu durumda iki yöneticinin aynı okulda görev yapmasının uygun olamayacağını dikkate alarak bayan öğretmenimizi, münhal kadro bulunmaması nedeniyle İslahiye’ye tayin ettik. Fatih Ç. ile ilgili 2006’da da taciz iddiasıyla inceleme başlatıldığından haberim yok. Müfettişler de onu raporlarına yazmamışlar. Dosyasını tekrar inceleyeceğim. Eğer ceza almışsa gereğini yaparız. Ama almamışsa yapacak birşey yok. Fakat, ilgili arkadaşımız şu anda o suçlamadan bir ceza aldı. Bundan sonra başka bir iddia gündeme gelir ve kanıtlanırsa gereği yapılır.”

GAZİANTEP, (DHA)

2