Dr. Haydar Dümen Tadı tuzu kaçmasın
HABERİ PAYLAŞ

Tadı tuzu kaçmasın

Haberin Devamı

‘Azı karar, çoğu zarar’ diye çok güzel bir söz var. Öyle önemli ki zamanla anlayacaksınız. Çünkü yaşamın içinde dengeleri kurmak, aşkı, cinselliği, arkadaşlığı kararında yaşamak gerekiyor. Eğer dengeler yerine oturmazsa hayatın ne tadı ne tuzu kalır. Hiçbir şeyde aşırıya kaçmayın, uzak da durmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Benimki geneleve bağımlı oldu

23 yaşındayım, arkadaşın ısrarıyla geneleve gittim. O günden beri benimki geneleve bağımlı. Para yetiştiremez oldum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, insanlık zaafına kurban olmuş tek kişi sen değilsin. Ne var ki mutluluk aradığın ve yatırım yaptığın nesnenin dibi delik. Dolmak bilmediği gibi ne koyarsan yutuyor, “Daha var mı, var mı?” diyor.

Bir şak şak kurbanısın. Vicdanın önce anana ve babana acısın. “Ne olacak bunun hali, kimdedir vebali?” diye kavga ediyorlar. Özetleyelim; anan durmadan sızlanıyor, baban habire sakalını sıvazlıyor. Paralar akıyor, senin usta kadın “Ne zaman gelecek?” diye ikide bir pencereden bakıyor.

Böylece egosu iki yanlı şişiyor. Ocakta kapuska pişiyor, tavuklar toprağı eşeliyor, nedir bu gidişat diye Hocanız yazarken de içinden vah vah çekiyor! Kurtuluşunu da iradene havale ediyor.

Ben istemeyince kocam küsüyor

28 yaşında kadınım, 3 yıllık evliyim. Eşim de 34 yaşında. Kocamın isteğinden bıktım. Her gece ilişkiye girmek istiyor. 8 aydır istemediğimi söylüyorum, bu sefer bana küsüyor, konuşmuyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, oluyor böyle vakalar! Bu durumda erkekler kendilerini çok üstün bir varlık sayarlar. Çoğunu zenginlik, azını dinginlik sanırlar. Bilmiyorlar ki bu zenginlik dinginliğin ön habercisidir. Olan kişinin kendine olur, evlilikte denge kurmayınca önce yatakta ilişkiler bozulur. Bu bozukluk sofraya yansır. İki tarafın da suratları asılır. Gözler karşılaşmaktan çekinir, erkek kadını suçlar, kadın ‘Yandım Allah’ duaları yapar.

Demek oluyor ki uyum olmayınca cinsellik dikenli tarlada yürümeye benzer. Çözüm orta yoldur. Orta yola önce erkeğin adım atması gerekir. Bunun için de mutlaka profesyonel yardım almalı, evliliğine sahip çıkmalıdır.

Kadın beni azarladı, çok mutsuzum

22 yaşındayım, ilk deneyim için geneleve gittim, boşalamadım. Kadın kızdı, doktora gitmem gerektiğini söyledi. Çok üzüldüm, uyuyamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, yeni aldığın arabanın direksiyonuna oturdun. Umut, hayal ve araba, havalarda uçuyorsun. İlk virajda yerler ıslaktı, araba patinaj yaptı. Suç kimin? Önce virajın sonra yağmurun daha sonra senin acemiliğinin. Ama firma önlemini alacak, satış bölümünü bu konuda uyaracak.

Bundan sen neden alınıp üzüldün? Çünkü benzeri olaylar sık yaşanır. Adam vardır, cılk yumurtayı bile günlük diye satıp müşteri kandırır. Her yiğidin daha doğrusu tecrübesiz gencin de bir yoğurt yiyiş tarzı vardır.

Bu acemiliği atlatman kolaydır, yeter ki kendini suçlama. Yaşam boyu seni mutlu edecek organına da toz kondurma. Olmuş, bitmiş biraz zaman geçsin, unut gitsin.

Sevgilim hamile kalır mı?

20 yaşındayım, kız arkadaşım da 18 yaşında. Sürtünme yoluyla birlikte olduk, üzerimizde pantolonlar vardı. Ben kızın üzerine boşaldım. Şimdi o tedirgin. Gebe kalmaktan korkuyor. Acaba böyle bir ihtimal var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hiç yok.

Nasıl anlayacağım?

24 yaşındayım. 3 aydan beri kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Sevgilimin kızlık zarının bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Evleneceksen ve soruyorsan kızı incitme, ona saygılı ol. O ne derse doğru söylüyordur, kıza inan. Kesin kararı uzman görerek verir.

Vazgeçemiyorum

44 yaşındayım. Haftada 3 kez ilişkiye giriyor ama doymuyorum. Mastürbasyon yapıyor, bundan vazgeçemiyorum. Bir zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çoğu zarar, azı karar atasözünü biliyor musun? Biz çoğu zarar, ortası karar diyelim. Anlaştık değil mi okurum?

Kısır olur muyum?

20 yaşındayım. 4 yıl önce mastürbasyon yaparken spermler gelirken penisimi sıkıtım. Daha sonra kan geldi. Kısır olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, dert etme çocuğum, kısır değilsin. Aslan gibi delikanlısın. Sıktığın zaman idrar ve meni yollarında kılcal damar kanaması oldu. Bünye onu bir gün içinde onardı. Olay da geçti gitti. Keyfine bak.

Penisim küçük mü?

20 yaşındayım. Cinsel organım 14 santim. Bana küçük gibi geliyor, normal mi?

CEVAP

Normal yavrum, normal.

Neden istek duymuyorum?

26 yaşında kadınım, 2 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken ona karşı istek duymuyorum. Çok üzülüyorum. Çünkü onu seviyorum. Birlikte zevk almak için ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, bir süre profesyonel yardım al. Bir çıkar yol bulunur mu bilemem? Ama en azından 1-2 yıl çocuk yapmayın. Bütün bu aşamalardan sonra evliliği yeniden değerlendirme olabilir. Bekleyelim, görelim.

Çocuk istiyoruz sertleşme olmuyor

23 yaşında, 7 yıllık evliyim. Eşimin sertleşme sorunu var. Ayda 1 ya da 2 kez birlikte oluyoruz. Çocuğumuz yok, çok istiyoruz. Bize lütfen bir yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, çocuğunun olacağına inanıyorum. Eşinin de sertleşme sorunu tedavi edilebilir. Ama hekimden yardım alması gerekiyor. Onun hekime gidip bunu istemesi, el ele seninle gitmesi daha iyi olur.

Başka bir şey düşünemiyorum

23 yaşındayım. Düzensiz bir cinsel hayatım var. Kafam hep cinselikle meşgul oluyor. Cinsel hayatımı nasıl düzene sokabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Saplantılardan kurtul. İşini kur, kendini yarat. Yaşlandığında da keyfine bak.

Kızdan kan gelmedi?

Kız arkadaşımla birlikte oluyorduk. Penisimin üzerinde kan lekeleri vardık ama kız arkadaşımdan kan gelmedi. Acaba zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, neden kızdan soru gelmiyor da sen soruyorsun? Yani vicdan azabı mı çekeceksin? Olabilir, tabii olmayabilir de.

Doyamıyorum

18 yaşındayım. Hafta 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum ama doymuyorum. Cinsel ilişkiye girsem düzelir mi? RUMUZ: KARA KUZU

CEVAP

Değerli okurum, o zaman da 3-5 kere cinsel ilişki isteyecek. Bunun da sonu ve sınırı yok. Eee tabii bu yaşta da sana cinsellik hayır değil, zarar getirir. Bildiğin yolda devam et. Henüz cinselliğe hazır değilsin.

Kontrolümden çıkıyor

Gece penisim sertleşiyor. Sizce iyi bir durum mu? Yoksa kötü mü ? Ayrıca her kadın gördüğümde penisim kontrolsüz şekilde ereksiyon oluyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli yavrum, gece olan iyi, gündüz olan kötü. Sen uyurken o antrenman yapıyor, kaslarını güçlendiriyor, bu iyi. Ama gündüzkü çevrenden görülür, yanlış yorumlanır. Sen kendi kendini suçlarsın, güven duygun zarar görür. Bu nedenle biraz kendine hakimiyet biraz da iyi niyet sonu güzel olacak.

Eşim orgazm oluyor ama...

3 aylık evliyim. Eşim sadece üstte olduğunda orgazmı yaşıyor. Bu normal mi? Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, yeni evlisiniz. Önünüzde yıllar var. 1 yıl kadar böyle devam etsin bakalım, ikiniz de birbirinize alışın. Yeni yılda bir kez daha bana mail atın.

GÜNÜN SÖZÜ

Rüyalara umut bağlamak kanatsız uçmayı düşlemek gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder