Dr. Haydar Dümen Tadı tuzu kacmasın
HABERİ PAYLAŞ

Tadı tuzu kacmasın

Haberin Devamı

‘Azı karar, çoğu zarar’ ne güzel bir söz. Çünkü yaşamın içinde dengeleri kurmak, aşkı, cinselliği kararında yaşamak gerekiyor. Eğer dengeler yerine oturmazsa, iyi kararlar alınamazsa hayatın ne tadı ne tuzu kalır. Hiçbir şeyde aşırıya kaçmayın, uzak da durmayın

İsteğim öyle çok ki

17 yaşında kızım. Sorunum aşırı cinsel isteğimin bulunması. Sizce benim durumum normal mi? Bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, okula gidiyor musun? Bu işten kurtulman için ders çalış. Çalışıyorsan orada da kendini yor. Eve gelince yatağa yarı baygın gir. Tabii ki bu duygular seni esir alacak. Bu da seni mastürbasyona alıştıracak. Bu durumda kocasından zevk almayan, ancak mastürbasyonla orgazm olan bir kadın olacaksın. Ama haftada 1-2 defa da mastürbasyon yapabilirsin.

İlişkiye girince canım yanıyor

20 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Zarım sanırım esnek. İlişkiye girerken acı çekiyorum. Sanki patlayacak gibi oluyorum. Bunun nedeni kızlık zarımın esnek olması mı?

CEVAP

Sevgili okurum, acının kızlık zarıyla ilgisi yok. İster istemez kendini kasıyorsun. Refleks olarak iradeye bağlı olmayan bu kasılmalar karın kaslarında da oluşunca vajina dışarıdan sıkışır ve acı hissedersin. Burada bütün rol erkeğe düşüyor. Tabii penisin boyutu da önemli.

Acaba hamile miyim?

18 yaşında kızım. 6 aydır ilişkim var. Sevgilimle ilk defa ilişkiye girmek istedim. Öpüşürken vajinama boşaldı. Adetimin son günündeydi. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Hayır yavrum, hamile değilsin.

İlişkiye giriyor ama doymuyorum

40 yaşındayım. Haftada 3 kere ilişkiye giriyorum ama hâlâ doymuyorum. Mastürbasyon yapıyorum ve bundan da vazgeçemiyorum. Bana bir zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çoğu zarar, azı karar atasözünü biliyor musun? Ben onu biraz değiştireyim. Çoğu zarar, ortası karar diyelim. Zarar deyince hepinizin aklına sular kesilecek, hortum çürüyecek gibi geliyor. Öyle olmuyor. Ruhun yağmurları kesiliyor. Rüzgarlar ona göre esmeyebiliyor. Ama sizin onlara da aldırdığınız yok. Orta yolu izleyin.

Karımın cinselliğe isteği kalmadı

Eşimle 31 yıldır evliyiz. Son 3 yıla kadar cinsel olarak bir sorunumuz yoktu. Ama 3 yıldır eşimde cinsel soğukluk ve orgazm olamama ortaya çıktı. Psikolog ve psikiyatristlere başvurduk. İlaçlar kullandık ama faydasını göremedik. Ne olur bizi aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, genelde görülen ve bilinen bir konu. Kadınlar böyle. Orgazm zorluğu çekiyorlar. Hiç orgazm olamayanlar da var. Bir süreden ya da doğumdan sonra artık orgazm olamanın nedeni, kadının fizyolojik ve psikolojik yapısından kaynaklanıyor. Bu şikayetler için verilen ilaçların da yararı olmuyor. Genellikle eşlerin aralarında çözmeleri gereken bir sorun. Bu tür teknik yardımlara ihtiyacınız olabilir.

İlaçlar cinsel organı 5 santim uzatır mı?

38 yaşındayım ve penisim 10 santim. Penis uzatıcı haplardan almayı düşünüyorum. Acaba bu haplar penisi 5 santim uzatır mı?

CEVAP

Değerli okurum, o haplar 5 milimetre uzatmaz. Kandırıyorlar da bu kandıranlara engel olacak güç, yasa nerede? İşe yaramayan şeyleri halkı soyarak reklam etmenin ve satmanın yaptırımı olmalı.Burası dağ başı değil.

Arkadaşlarım 7 kez boşalıyormuş

18 yaşındayım. Arkadaşlarım günde 7 kere boşalıyormuş. Ben ise 3 kez yapabiliyorum. Kız arkadaşım benim ufaklığın büyüklüğünden şikayetçi. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, her şeyinle normalsin. Ama yorumların anormal. Penisin büyüklük sınırını zorlamış. Sana göre küçükmüş, arkadaşlarının sayısı 7’ymiş, 17’ymiş. Bunlar uçuk şeyler. Çoğunun erken boşalması vardır. Kendini neden yadırgadığını anlamadım. Kulaklarını safsata laflara tıka. Kız arkadaşını da fazla yorma.

Penisim çok büyük

35 yaşındayım, cinsel organım çok büyük. Girdiğim ilişkilerimin çoğu yarım kaldı. Bu yüzden evlenmekten çekiniyorum. Giydiğim elbiselerde bile belli oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yarım yarım ilişkiye devam. Şimdilik başka sözüm ve çözüm yok. Tabii ki evlen ve çocukların olsun.

İleride uzar mı?

19 yaşındayım. 67 kiloyum ve 1.78 boyundayım. Penisim 12 santim. İlişkiye girmedim. Yaşım ilerledikçe penisim uzar mı? Yüzümde sivilceler var, her akşam yıkıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bütün anlattıkların normal şeyler. Penisin boyu da tabii normal. Bildiğin yolda devam et. Kızlardan da fazla kaçma. Her şey dengi dengine olmalı. Gençlerimiz de doğru yolda yol almalı.

Günde 8-9 kez yapıyorum

20 yaşındayım, her gün 8-9 kere mastürbasyon yapıyorum. Arkadaşlarım “Atma” diyor, bana inanmıyor. Ama doğruyu söylüyorum. Bunun bir sakıncası var mı?

CEVAP

Çok nankör, şüpheci, seni çekemeyen arkadaşların varmış değerli okurum. Bunu duyunca kıskançlıktan çatladıklarından şüpheye kapılmışlar. Buna inanıp aralarında sana kutlama ya da tören yapsalar, harçlıklarıyla da bir madalyon taksalardı ben onlara, ‘Gerçek arkadaşlar’ derdim. Diyelim ki istediğin oldu, performansın kanıtlandı. Ne yapacaksın? Mastürbasyonu her yaptığında “Onlara da aynı gücü ver” diye Tanrı’ya dua mı edeceksin? Yoksa Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmek mi istiyorsun? Yanıtım sadece bir kelime: Dön, dön, haftada 4’e inince döne döne oyna.

Kocam benden kaçıyor

25 yaşında kadınım, 6 aylık evliyim. Kocam 1 aydır benimle ilişkiye girmiyor. Sürekli “Toplatım var”, “Sabah erken kalkacağım” diyor. Neden böyle yapıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, çocuk uçurtmasının ipini kaçırınca uçurtma da kaçar. Bu durumda çocuk ağlar. Anası, babası azarlar; “Sıkı tutsaydın da kaçırmasayadın” diyerek çocuğun acısına acı katarlar. Benzetmeleri çok gördüğüm için aklıma geliverdi. Eğer uçurtma ileride bir ağaca falan takılırsa adamın “Ah eşim gelse de beni kurtarsa” diye beklentilere girer. Ama bu iş ümit ya da temenni ile olmuyor. Eşin evlilik oyununu yanlış oynuyor. Bu yanlış durumda ipin ucunu kazığa da bağlasan rüzgar ya da bir etken onu koparır alır. Sevgili okurum, yaşamın hava durumu, ip, uçurtma gibi sıradan şeylere bağlanmış görünüyor. Sadece dikkat et ve iyi hesap yap derim.

Karım hamile ona dokunamıyorum

Eşim 5.5 aylık hamile. Onunla birlikte olmak istiyorum ama acı çeker diye korkuyorum, dokunamıyorum bile. Bu yüzden her gün mastürbasyon yapıyorum. Sizce normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, doğa her şeyi ince ince hesap ederek öyle bir canlı yaratmıştır ki onda arasan tarasan organik bir yanlış bulamazsın. Ne var ki biz hem cehaletten yani bu konuda donanımlı olmadığımızdan, hem de bunlara bir de yalan yanlış söylentiler eklenince ‘Karagümrük yanıyor’ gibi feryat ederiz. Doğuma 1.5 ay kalana kadar biraz yumuşak yani kibar, biraz okşar sever gibi ilişkiye girersen hiçbir şey olmaz. İşte sana dolu 2 ay. Amma velakin, mastürbasyona saklanıp kalıverirsen o zaman Karagümrük değil, “Kerem’in arpa tarlası yanıyor” diye bağırırsın haberin olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Zorba gücün midesi çıkarlarıyla kanıysa aşağılık kompleksiyle beslenir. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder