Kültür - Sanat Tadım, müzik, performanslarla dolu yeni deneyimler bomontiada Ekim Festivali’nde
Paylaş
Tadım, müzik, performanslarla dolu yeni deneyimler bomontiada Ekim Festivali’nde

Kentsel kültür kampüsü bomontiada 6 – 8 Ekim tarihleri arasında Ekim Festivali düzenliyor

Festivalde üç gün boyunca katılımcılar konserler, performanslarla dolu bir programın yanı sıra bomontiada sakinlerinin düzenlediği özel etkinlikleri deneyimleyecek.

Tadım Programı


Ekim Festivali’nde bomontiada sakinlerinden Bomonti Bira Fabrikası’nın mirasını devralan The Populist, 7 Ekim Cumartesi günü saat 17.30’da Gastropub Degüstasyon Atölyesi düzenliyor.

Diğer bomontiada sakinleri de festival boyunca kendi konseptleri doğrultusunda etkinlikler tasarlıyor.

Müzik Programı


Ekim Festivali’nin ilk gününde rock müzikten pop, funk ve soul’a, 90’lardan günümüze birbirinden oldukça farklı tarzları bir araya getiren Bronze bomontiada Avlu’da sahne alıyor. Ozan Anlaş, Eray Uygur, Tansu Kızılırmak, Kartal Mehmet, Şükrü Kazaz’dan oluşan grup enerji dolu repertuvarıyla 6 Ekim Cuma günü saat 21:00 dinleyicilerle buluşacak.

Populist’te saat 21.00’da ise soft rock müziğin başarılı isimlerinden Mr. Murdock müzikseverlerle buluşuyor.

Müzik, festivalin birinci günü Babylon’da devam ediyor. Eli Goldstein ve Charles Levine’nin projesi Soul Clap, saat 23.30’da Midnight Session’da Babylon sahnesine konuk oluyor. Dans müziğiyle, funk ve pop kültürü arasında köprü kuran ekip, house ve disco’yu funk, hip-hop, rave ekseninde yeniden keşfediyor.

Festivalin ikinci gününde bomontiada Avlu’da müzik programı saat 17.00’da Bebek Blues Band ile başlıyor. Saat 21.00’da ise 1995'den bugüne soul ve rock'n roll müziğin Türkiye'deki başarılı temsilcilerinden olan Soul Staff ile devam ediyor. Grubun İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Marmaris ve Kıbrıs‘ta yaptığı düzenli programlar ve konserler ile geniş bir dinleyici kitlesi bulunuyor. Uriah Heep (2004), The Blues Brothers Band (2006), Chuck Berry (2007) gibi ünlü grup ve sanatçıların konserlerinde ön grup olarak sahne alan Soul Stuff 7 Ekim Cumartesi günü sahne alacak.

Radyo Eksen DJ’leri 7 Ekim Cumartesi gecesi saat 22.00’da Radyo Eksen Partisi için Babylon’da DJ setinin başına geçiyor. Radyo Eksen DJ’leri indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle katılımcıları geç saatlere kadar dans pistinde tutuyor.

Populist’te ise saat 14.00’da Master Class by Jan Koch, saat 21.00’da Mr Mordoc, saat 23.00’da ise Nadir Duman DJ setinin başına geçiyor.

Ekim Festivali’nin son gününde bomontiada Avlu’da Fake müzikseverlerle buluşuyor. 2009 yılında kurulan grup Cem Çakır, Tansu Kızılırmak ve Şükrü Kazaz’dan oluşuyor. Fake U2, Depeche Mode, Muse, The Cure, Maroon 5, R.E.M. gibi alternatif, indie ve britpop gruplarının cover’larından oluşan repertuvarıyla 8 Ekim Cuma günü saat 17.00’da bomontiada Avlu’da olacak.

Performanslar


Festival boyunca A Corner in the World X bomontiada ALT programında ise Zinnure Türe’nin Sarı Güzergah pergormansı ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın SAR adlı oyunu var.

Bomonti’de bir audio-walk şeklinde tasarlanan Sarı Güzergah performansı ile seyirci semti tüm duyularıyla keşfedebilecekleri bir yolculuğa çıkacak. Yönetmen Zinnure Türe’nin önderliğinde gerçekleşecek performansta, mimarisi ve çok kültürlü yapısı sayesinde günümüze kadar çeşitli kültürel ve fiziksel "değişim/dönüşüm"ün odaklarından biri olan Bomonti’de bir yandan mahallenin sesi takip edilirken, gittikçe fluya düşen bir manzara eşliğinde yepyeni bir hikayenin ortaya çıkışına tanıklık edilecek. Performans 4-7 Ekim ve 18-21 Ekim tarihleri arasında saat 17.00’da bomontiada ALT önünden hareketle başlayacak.

Kurtuluş'ta aynı mahallede, aynı kültürde büyümüş iki arkadaşın beraber ürettikleri bir gösteri olan SAR, 6 Ekim Cuma günü saat 20.30’da sanatseverlerle bir araya geliyor. Ortak kimliklerinin oluşturduğu anıları ve gözlemlerini, müziği, hareketi ve kağıdı kullanarak bir araya getiren performans, müzisyen ve Vomank'ın kurucularından Saro Usta ile Çıplak Ayaklar Kumpanyası'ndan Mihran Tomasyan tarafından gerçekleştiriliyor.

Festivalin son gününde bütün ziyaretçilerin katılabileceği oyun ve aktiviteler düzenleniyor.

Haberin Devamı