Spor Taha Akgül'e "yağlı" destek

Taha Akgül'e "yağlı" destek

Paylaş
Taha Akgül'e "yağlı" destek

Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli sporcu Taha Akgül, kilosunda antrenman partner bulamadığı için çalışmalarını Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ile yapacak.

A Milli Serbest Güreş Milli Takımı, dünya şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde federasyonun Elmadağ’daki tesislerinde kampa girdi. Milli takımın madalya umutlarından son üç Avrupa Şampiyonası’nın altın madalyalı ismi Taha Akgül, antrenmanlarını Kırkıpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile sürdürecek.

Milli güreşçi Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıkletinde antrenman partrneri bulmakta zorlandığını belirterek, Ali Gürbüz ile yapacağı çalışmaların form durumuna olumlu yansıyacağını söyledi.

Son Avrupa şampiyonasına 96 kilo güreşçileriyle antrenman yaparak gittiğini hatırlatan Akgül, "Bu benim adıma gerçekten büyük bir dezavantaj oluşturdu. Ali Gürbüz’ün kampa gelmesi benim daha iyi bir çalışma ortamı bulmamı sağlayacak. Çok tecrübeli bir isim ve bana yardımcı olacağından hiç şüphem yok. Kendi sıkletimde ve iyi bir rakiple hazırlanmak formuma çok katkı verecek" diye konuştu.

Ali Gürbüz ile eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Akgül, "Başpehlivanlarımızdan Recep Kara ve Hamza Köseoğlu da ağır sıkletlerle antrenman yapmam gerektiğini bildikleri için kampa katılarak bana yardımcı olmak istiyorlar" şeklinde sözlerini tamamladı.

"Altın madalya Taha’nın olacaktır"

Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ise Taha Akgül’ün dünya şampiyonasında altın madalyaya uzanacağına olan inancını dile getirdi. Yaklışak 1,5 senedir cezalı olduğunu, bu süreçte dizinden ameliyat geçirdiğini anlatan Gürbüz, şunları söyledi:

"Milli takım kampına Taha kardeşimize dünya şampiyonası hazırlıkları için antrenman vermeye geldim. Türkiye’de gerçekten ağır sıklet sporcu sıkıntısı var. Taha’nın antrenman alacağı arkadaşı çok az. Ben de elimden geldiği kadar kardeşimizi şampiyonaya hazırlamak için destek vereceğim. Üç Avrupa şampiyonluğu bulunan dünya üçüncüsü Taha’yı dünya şampiyonluğundan başka sonuç kesmez. Altın madalya Taha’nın olacaktır. İkincilik veya üçüncülük mutlaka önemli başarılardır ama Taha gibi büyük bir sporcu için başarı sayılmaz diye düşünüyorum. Ondan beklentiler çok büyük, onun da bu beklentilere en başarılı şekilde cevap vereceğine inanıyorum."

AA

Haberin Devamı