Gündem ABD'li Brunson, Almanya'ya gitti

ABD'li Brunson, Almanya'ya gitti

Paylaş
ABD'li Brunson, Almanya'ya gitti

Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Papaz Brunson, tahliyesinden sonra evinde bavullarını hazırlarken görüntülendi. Ardından Brunson ülkesine gitmek üzere İzmir'deki evinden ayrıldı. ABD'li Rahip Andrew Brunson, ABD'ye gitmek üzere geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda VIP Salonu'ndan çıkış yaptı. Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye’den ayrıldı ve Almanya'ya gitti. Öte yandan Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 'Brunson'ın Maryland'deki hava üssüne cumartesi günü geleceği' duyuruldu

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında karar çıktı. Mahkeme, Papaz Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı.

Haberin Devamı

Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

ABD'YE GİTMEK İÇİN HAZIRLIK YAPTI

Tahliyenin ardından Brunson, Alsancak’ta bulunan evine geçti. Evinde hazırlıklara başlayan Brunson, Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek için hazırlık yapmaya başladı.

Akşam saatlerinde ABD’ye askeri bir uçakla gitmek için evinden ayrılan Papaz Brunson’ın çekilen fotoğraf karesinde bir yandan telefon trafiği yaşarken, bir yandan da bavullarını hazırlarken görüntülendi.

TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti. Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Haberin Devamı

Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye’den ayrıldı. İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson’un Almanya’ya gittiğini, 2 gün bu ülkede kaldıktan sonra ABD’ye geçeceği bilgisini paylaştı.

Öte yandan Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 'Brunson'ın Maryland'deki hava üssüne cumartesi günü geleceği' duyuruldu.

İHA-AA