Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tahrişten olabilir ama...
HABERİ PAYLAŞ

Tahrişten olabilir ama...

Haberin Devamı

Koyu renkte gelen menide kan hücresi olduğu düşünülür. Bunun tespit edilmesi için tetkik yapılmalı, kanamanın olup olmadığı doğrulanmalı. Kan görülmesi meni keseleri veya kanallarında basit tahrişten olabilir ama yine tedbiri elden bırakmayın.

SORU: İlacın yan etkisi mi?

49 yaşındayım. Bir süredir sertleşme zorluğu çekiyordum. Doktor ilaç verdi. İlacı kullanırken sorun yaşamadım. Ama çok sık başım ve karnım ağrıyor. Bunlar ilacın yan etkileri mi?

CEVAP

En sık görülen yan etkileri baş, sırt ağrısı, yüzde kızarıklık ve sindirim problemleri. Daha seyrek olarak burunda tıkanıklığa ve renk görmede değişikliklere neden olabilir. Kalp hastalığı nedeniyle nitrat kullanan hastaların PDE5 grubuna ait ilaç kullanmamaları gerekiyor.

SORU: Hiç isteğim yok

35 yaşındayım. Eskiden çok hareketli cinsel yaşamım vardı. Ama bir süredir cinselliğe karşı en ufak bir istek duymuyorum. Nedeni nedir?

CEVAP

Hormonal dengesizlikler, kronik hastalıklar, depresyon ve bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsel isteğin sürdürülmesi için gerekli olan erkeklik hormonu olarak bilinen testosterondur. Testosteron testislerden ve çok az miktarda da böbreküstü bezlerinden salgılanır. Bu hormon sayesinde vücutta kas kitlesi artar, yağ miktarı azalır, kemik yapı kuvvetlenir, psikolojik durum düzelir, fiziksel aktivite kapasitesi artar, meni üretimi desteklenir, cinsel istek ve güç gelişir.

SORU: Menim koyu renkte

58 yaşındayım. Menim 1 haftadır koyu çay renginde geliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Bu konuda beni aydınlatır mısınız?

CEVAP

Meninin çay rengi gelmesi menide kan hücreleri olduğunu düşündürmektedir. Öncelikle meni tetkiki yaparak kanama olup olmadığı doğrulanmalı daha sonra ileri tetkiklere geçilmelidir. Genellikle meni keselerinde veya kanallarında basit bir tahrişten kaynaklanan bu durum nadiren tehlikeli bir hastalığın belirtisi olabilir. Üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Taş nasıl yok edilir?

Meni kanalında 18 mm büyüklüğünde taş varmış. Tedavide iki seçenek varmış. Biri lazer, diğeri ise cerrahi. Hangi tedavi uygun? Lazer spermlerde genetik probleme yol açar mı?

CEVAP

Meni kanalı derken idrar yolunuzun arka bölümünde, prostat hizasında bulunan ve meni keselerindeki salgı ile testislerden gelen sperm hücrelerini idrar yoluna ulaştıran ince kanallardan bahsettiğinizi sanıyorum. Bu kanallarda saptanacak bir taş veya kireçlenme kısırlık sebebi olmuyorsa ve herhangi rahatsızlık vermiyorsa tedavisi şart olan bir durum oluşturmaz. Eğer bu sorunlar mevcutsa ve sorun idrar yoluna yakınsa endoskopik müdahale yeterli olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder