Türkiye (Son Dakika) Tahtakurusu yerine yanlışlıkla çocuklarını zehirledi

Tahtakurusu yerine yanlışlıkla çocuklarını zehirledi

Paylaş
Tahtakurusu yerine yanlışlıkla çocuklarını zehirledi

Kanada'da bir anne evindeki tahtakurularından kurtulmak isterken, yanlışlıkla 5 çocuğunu zehirledi. Tedaviye alınan çocuklardan biri hayatını kaybetti

Alman Focus dergisinin haberine göre, olay Kanada’nın Fort McMurry kentinde meydana geldi. Pakistanlı anne evini saran tahtakurularından kurtulmak için, Pakistan’dan getirdiği böcek ilacını kullandı. Zehirlenen çocuklardan sekiz aylık bebek hastanede yaşamını yitirirken diğer çocuklar ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Alberta Üniversitesi Toksikoloji bölümünden uzman James Kehrer, Pakistan’dan getirilen böcek zehrinin nemlenmesiyle havada fosfin gazı oluştuğunu ifade ederek, "Bu gaz genelde tahılları dezenfekte etmekte kullanılmaktadır. Gerçi tahtakurularını da öldürür, ama çok tehlikeli bir maddedir. Özellikle çocuklar için çok tehlikelidir" dedi.

Annenin, böcek zehrini özellikle çocukların yataklarındaki tahtakurularını öldürmek için yatak odalarına bolca döktüğü tespit edildi. Uzmanlar, böcek zehrinin oluşturduğu gazların çocukların oynadığı yerlerdeki halılara bulaştığını da belirtti. Hastanede sağlık kontrolü için gözlem alınan annenin, üzüntünden olayla ilgili olarak konuşacak durumda olmadığı bildirildi.

Ahmet İNCEL/ MUNIH,(Almanya),(DHA)

Haberin Devamı