Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Takılar risk yaratır
HABERİ PAYLAŞ

Takılar risk yaratır

Haberin Devamı

Cinselllikten alınan zevki artırmak amacıyla kullanılan takılar aslında beklendiği gibi etki yaratmıyor, bu sadece söylenti. Burada tek beklenti estetik kaygı. Unutmayın, takılar ciddi yaralanmalara neden olup hijyeni bozuyor...

SORU: Orşit neden olur?

27 yaşındayım. Doktor ultrason sonucuna bakıp orşit olduğum söyledi. Bana orşit hakkında bilgi verir misiniz?

CEVAP

Orşit testis dokusunda oluşan iltihabi reaksiyona verilen tıbbi addır. Orşit tanısı genellikle muayene ile konulur, mikrobik veya viral bir etken genellikle mevcuttur. Sebebine göre uygun tedavi yapılması gerekir. Askerde neden orşit olduğunuzu, gerçekten tanının gerekli tetkikler yapılarak sağlıklı olarak konulup konulmadığını detaylı incelemek gerekecektir.

SORU: Peyroninin tedavisi yok mu?

38 yaşındayım ve peyroniden şikayetçiyim. Cinsel organım yukarı doğru iyice kıvrıdı. Bana bunun tedavisi ve kullanmam gereken ilaçlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Peyroni hastalığı için herhangi bir ilaç önermiyorum. Durumu takip etmek, gerekirse ve zamanı geldiğinde ameliyat etmek lazım. Bu hastalığın izlenme sürecinde hasta ve doktorun yakın iletişimde bulunması, hastanın sürekli ve yeterli bilgilendirilmesi önemlidir.

SORU: Sigara içtiğim için iktidarsız olur muyum?

32 yaşındayım. Günde 2 paket sigara içiyorum, sigara paketinin üzerinde ‘İktidarsızlık yapar’ yazdığını gördüm. Bu doğru mu? Nasıl oluyor da sigara iktidarsızlık yapıyor?

CEVAP

Sigaranın kötü etkisi iki şekilde ortaya çıkıyor. Sigara damar sertliği yaratır. Bunun sonucunda kalp ve beyin damarları daralarak ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Sertleşme sorunu ölümcül değildir ama cinsel hayatınızı öldürür. Sigaranın içindeki kimyasal maddeler penise giden küçük damarların tıkanmasına yol açarak sertleşmeyi engelleyebilir. İkinci olarak, sigara damar cidarında kasılmaya yol açarak penise giden kan akımını azalır, sertleşme güçlüğü başlar.

Bazen penise kan normal gelse bile damar sertliği olan kişilerde ilişkideki hareket sırasında kan, bacak ve kalça bölgesine kaçar ve sertleşme devam edemez.

SORU: Penisimin altına boncuk taktırsam

25 yaşındayım. Penisimin altına boncuk yerleştirmek istiyorum. Duyduğuma göre kadına çok zevk veriyormuş. Doğru mu? Zararı olur mu?

CEVAP

Bu tür piercing adı verilen ve vücudun çeşitli bölgelerine takılan metal halka ve benzeri takılar sadece estetik kaygı ile kullanılmaktadırlar. Takılma sonucu ciddi yaralanmalar oluşturabildiklerinden ve hijyeni bozduklarından tavsiye etmemiz mümkün değildir.

Ayrıca bu tür takıların cinsel ilişkideki hazzı arttırdıkları sadece bir söylentiden ibarettir. Mantıki ve fizyolojik bir anlamı yoktur, sadece bir değişiklik olarak algılanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder