Ekonomi Takılarda kadmiyum kullanılmış

Takılarda kadmiyum kullanılmış

Paylaş
Takılarda kadmiyum kullanılmış

Çin'den ithal edilen çocuk bilezik ve kolyelerinde tehlikeli derecede kadmiyum bulunduğu ortaya çıktı

Zehirli olduğu için çocuk takılarında kurşun kullanmaları yasaklanan bazı Çinli üreticilerin bunun yerine daha tehlikeli bir metal olan kadmiyum kullandıklarının ortaya çıkması üzerine, ABD ürün güvenliği yetkilileri soruşturma başlattı.

Associated Press’in yaptırdığı laboratuvar testlerinde, örneklerden birinde ağırlık olarak yüzde 91 oranında kadmiyum bulundu. Test edilen diğer bazı parçalarda da ağırlık olarak yüzde 89, 86 ve 84 oranlarında kadmiyuma rastlandı.

Testlerde 3 eyaletten getirilen 103 parça üzerinde analiz yapıldı. Bunların yüzde 12’sinde en az yüzde 10 oranında kadmiyum bulundu.

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu yetkilileri, kurumun hemen soruşturma başlatacağını ve çocukları korumak için mümkün olan en kısa sürede önlem alacağını bildirdiler.

Kadmiyum kanserojen bir madde olarak biliniyor ve kurşun gibi küçüklerde beyin gelişimini engelleyebiliyor.

Kadmiyumun zehirli etkisine maruz kalmak için ille de bu maddeyi yutmak gerekmiyor. İçinde kadmiyum bulunan parçaları sürekli ağza almak bile vücudu zehirlemeye yetiyor.

ABD Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi’nin sıralamasına göre, doğadaki en tehlikeli 275 madde arasında kadmiyum 7. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

AA