Türkiye (Son Dakika) Takılarını öyle bir fiyata satmışlar ki!

Takılarını öyle bir fiyata satmışlar ki!

Paylaş
Takılarını öyle bir fiyata satmışlar ki!

Adana'da, parkta hatıra fotoğrafı çektiren çiftin gelin otomobilini soydukları iddiasıyla yakalanıp tutuklanan şüphelilerin, çaldıkları takıları değerinin çok altında satıp paylaştıkları ortaya çıktı

Merkez Seyhan İlçesi’nde geçen 3 Kasım’da meydana gelen olayda, Kozan İlçesi’nde evlenen 26 yaşındaki Selman Demiryürek ile 25 yaşındaki Seda Demiryürek çifti, düğün salonuna gitmeden önce hatıra fotoğrafı çektirmek istedi.

Merkez Seyhan İlçesi’nde nehir kıyısındaki Merkez Park’a gelen çift, park ettikleri otomobilden inip, fotoğraf çektirmeye başladı. Bir süre sonra geri dönen çift, otomobilin camının kırık olduğunu ve içinde 11 bin lira değerinde altın takıların bulunduğu çantanın çalındığını fark etti.

Yeni evli çift, durumu polise bildirdi. Olayın ardından şüpheliler Mehmet A. ile Uğur K. yakalandı. Nöbetçi mahkemece tutuklanan 2 zanlıdan Mehmet A., adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına, "Altınları sakladım yerini savcıya söyleyeceğim" dedi.

HIRSIZLIK MALI OLDUĞU İÇİN KUYUMCU FİYAT KIRDI


Nöbetçi mahkemedeki ifadesinde ise, altınları bir kuyumcuya 2 bin 40 liraya sattığını, parasını da arkadaşlarına verdiğini iddia etti. Mehmet A., olayı da şöyle anlattı:
"Reşit, ben ve Uğur alkol aldık. Paraya ihtiyacımız olduğu için hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit hafta sonu olduğunu, gelin arabalarını yoklayabileceğimizi söyledi.

Fuzuli Caddesi’ne geldik. 6-7 tane gelin arabası vardı. Reşit, ’İn bak’ dedi. Camı kırıp çantayı aldım. Çantayı Reşit açtı. Takıları ben Yenibey Mahallesi’nde kuyumcuda 2 bin 40 liraya bozdurdum. Kuyumcu, altınların hırsızlık malı olduğunu biliyordu. O yüzden çok fiyat kırdı. Paranın 800 lirasını Uğur’a geri kalanın tamamını da Reşit’e verdim."

Diğer zanlı Uğur K. ise, hırsızlık olayını Mehmet A.’nın tek başına gerçekleştirdiğini iddia ederek, "Mehmet araçtan inip beklememizi istedi. 3-4 dakika sonra elinde bir kadın çantası ile geldi. Çantadaki altınlar Mehmet’te kaldı. Mehmet altınları bozdurdu. Bana da 800 lira verdi. Bu olayın içinde olmaktan çok pişmanım" dedi.

ADANA,(DHA)

Haberin Devamı